Vacature: Informatie Analist

Wie ben jij?

Bij jou staat het verbinden van wens en oplossing altijd voorop. Je staat bekend als analytische, nieuwsgierige en bovenal doelgerichte analist. Door goed te inventariseren en analyseren, zorg jij ervoor dat de klantvraag glashelder is, waardoor jij de klant uitstekend kunt adviseren en begeleiden bij het project. Heb jij ervaring als (strategisch) sparringpartner, waarbij je continu op zoek bent naar verbeteringen en ben jij in staat om deze van idee, te vertalen naar concept, functionaliteit en zelfs user stories? Cool, dan hebben we een vette job voor je! Wij zijn op zoek naar een analist die ons team komt versterken. Als Informatie analist heb je een enorm uitdagende en gevarieerde rol bij onze vooraanstaande opdrachtgevers.

Wat ga je als Informatie Analist bij ons doen?

Jij bent de missing link tussen business wensen en het daadwerkelijk ontwikkelen hiervan! Jij fungeert in projecten als business analist tussen de klant en ons development team en strooit graag met termen als conversie optimalisatie, roadmap, API’s, architectuur keuzes, functionaliteiten, use cases, concepting en integraties. Hierbij ben je dus de spil tussen de business, IT organisatie en ons development team, waardoor het van belang is dat je zowel de taal van de business als de techniek beheerst, maar ook goed in staat bent om processen te stroomlijnen op basis van je analytische skills. Je spart met de product owner, de scrum master, projectmanager en je technische collega’s om je ideeën om te zetten in items op de product backlog. Daarnaast teken je de plek van de technische oplossing moeiteloos uit in de huidige omgeving van de klant en adviseert over de diverse fasen van het project. Je kent de voordelen en nadelen van de eventuele keuzes en neemt de klant mee in de mogelijkheden.

Wie is DataVisual?

Met de kennis van ruim 40 collega’s realiseren en beheren we klantgerichte IT-oplossingen. Sinds 1999 maken we organisaties gepassioneerd én met veel kennis van de branche klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Dit doen wij aan de hand van onze kernwaarden;

Know
IT ingewikkeld? Juist niet, wij willen precies weten wat de behoeftes zijn zodat wij jouw doelen begrijpen. Op basis van deze doelen, en onze marktkennis, vertalen wij de businessvraag naar IT oplossingen.

Care
IT is het fundament van elke organisatie. Wij zorgen ervoor dat dit staat als een huis en stellen klanttevredenheid voorop. Onze zorg is dat jij zorgeloos kunt werken en jouw succes is onze drijfveer.

Grow
Stilstand is achteruitgang. Meegaan in IT-trends is cruciaal voor organisaties. Om als organisatie te blijven ontwikkelen is naast efficiëntie een investering in groei noodzakelijk. Wij stellen organisaties in staat te blijven groeien door onze innovatieve technologieën.

Deze kernwaarden vormen het fundament om samen voorbereid te zijn op de toekomst. Kort samengevat; Smarter ways forward.

Over jou:

 • Een afgeronde HBO-WO opleiding;
 • Relevante werkervaring als Informatie Analist;
 • Ervaring met IT projecten;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een proactieve instelling;
 • Je bent een teamplayer en kunt jouw ideeën overtuigend overbrengen naar collega’s en klanten;
 • Je pakt verantwoordelijkheid, bent analytisch sterk en denkt oplossingsgericht;
 • Je bent nieuwsgierig, zelfstandig en kan goed werken onder druk;
 • Je gaat uitdagende en ingewikkelde situaties bij klanten zeker niet uit de weg, maar pakt het met beide handen aan;
 • Je hebt een passie voor jouw vak en weet anderen hiermee te enthousiasmeren en ze te coachen;
 • Je kunt als sparringpartner fungeren;
 • Je kunt duidelijk communiceren met zowel de opdrachtgever(s) als technische collega’s;
 • En last but not least kun je werken in een Agile Scrum Team.
 • Kennis/interesse in de volgende technologieën:
  • (big) data en het visualiseren van data;
  • Cloud omgevingen als Azure of GCP, met name de data & analytics modules;
  • BI visualisatie tooling als PowerBI, Tableau en/of Google Data Studio

Wat wij je bieden:

Asset 14ldpi
Doorgroeimogelijkheden
Laptop en werkplek
Asset 31ldpi
Een goed salaris
26 vakantiedagen
Reiskostenvergoeding
Save Money
Goede pensioenregeling
Leuke personeelsuitjes

Voldoe jij aan alle verwachtingen? Wacht dan niet langer en …