Vacature: Manager Software Development (fulltime)

Ben je toe aan een uitdagende functie als Manager Software Development?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

De afdeling Software Development binnen DataVisual ontwikkelt branche specifieke oplossingen voor haar klanten en een aantal eigen SaaS-oplossingen. Er wordt gewerkt in klantteams waarbij we dicht op de business van de klant zitten om zo de juiste waarde te kunnen toevoegen. Als Manager Software Development help je en coach je het team van 12 personen om het beste uit zichzelf en de oplossingen te halen. Hierbij staan innovatie en motivatie centraal. Je helpt het team zich verder te ontwikkelen en de afdeling naar het volgende level te brengen.

Door je brede kennis rondom software ontwikkeling ben je in staat snel nieuwe methodieken en technieken te introduceren en het team constant te challengen. Je bent de aanvoerder die voorop gaat in de strijd!

Naast het coachen van het team en het vakinhoudelijk leiden van team, ben je ook verantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling en rapporteer je hierover richting het management team of schuif je zelfs aan bij ons management team.

Wie is DataVisual?

Met de kennis van ruim 40 collega’s realiseren en beheren we klantgerichte IT-oplossingen. Sinds 1999 maken we organisaties gepassioneerd én met veel kennis van de branche klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Dit doen wij aan de hand van onze kernwaarden;

Know
IT ingewikkeld? Juist niet, wij willen precies weten wat de behoeftes zijn zodat wij jouw doelen begrijpen. Op basis van deze doelen, en onze marktkennis, vertalen wij de businessvraag naar IT oplossingen.

Care
IT is het fundament van elke organisatie. Wij zorgen ervoor dat dit staat als een huis en stellen klanttevredenheid voorop. Onze zorg is dat jij zorgeloos kunt werken en jouw succes is onze drijfveer.

Grow
Stilstand is achteruitgang. Meegaan in IT-trends is cruciaal voor organisaties. Om als organisatie te blijven ontwikkelen is naast efficiëntie een investering in groei noodzakelijk. Wij stellen organisaties in staat te blijven groeien door onze innovatieve technologieën.

Deze kernwaarden vormen het fundament om samen voorbereid te zijn op de toekomst. Kort samengevat; Smarter ways forward.

Dit is wat we van jou verwachten:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Team Leader en hebt eerder een aantal jaren als ontwikkelaar gewerkt;
 • Je hebt ervaring met het geven van feedback, het motiveren en coachen van ontwikkelaars met hun technische en soft skills;
 • Je voelt je thuis in een Agile omgeving;
 • Je bent flexibel in werkprocessen en weet denkwijzen van collega’s te versterken;
 • Klanttevredenheid staat voorop, dit kan jij doelbewust overbrengen op je teamgenoten;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent in staat om de juiste technische beslissingen uit te leggen aan technische en niet-technische collega's;
 • Ervaring met Cloud architectuur doormiddel van Azure of Google;
 • Je durft te delegeren, zodat teams zelfstandiger kunnen opereren;
 • Je bent sterk in softwareontwikkeling in: C#, PhP, Swift, Kotlin of Javascript;
 • Ervaring in de aansturing van een software engineering organisatie;
 • Je hebt een technische Bachelor of Master in bijvoorbeeld Informatica;
 • Je bent creatief en analytisch sterk;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

Ben jij een echte teamspeler die goed om kan gaan met stressvolle situaties waarin je het overzicht kunt bewaren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij je bieden:

Asset 14ldpi
Doorgroeimogelijkheden
Laptop en werkplek
Asset 31ldpi
Een goed salaris
26 vakantiedagen
Reiskostenvergoeding
Save Money
Goede pensioenregeling

Voldoe jij aan alle verwachtingen? Wacht dan niet langer en …