Applicaties

Wat is het verschil tussen native apps en andere app technologieën?

Een native app, mobile app en hybride app zijn de basis van mobiele app ontwikkeling, meer dan 50% van de mobiele app ontwikkelaars kiezen voor een mobile native app. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

• Een native app is een mobiele applicatie die specifiek ontwikkeld is voor iOS of Android. Deze kan dus alleen worden gebruikt voor iOS of Android en is niet geschikt voor beide platformen.

• Een web app is ontwikkeld met HTML5, CSS of JavaScript. Een web app lijkt erg veel op een website, door de o.a. de content en functies die je hierin hebt.
  • Bij een hybride app is er een combinatie gemaakt tussen de voordelen van een native app en web-gebaseerde apps. Deze appsoort kun je dus voor beide platformen gebruiken, zowel iOS als Android.
Meer weten over hybride-, native- en webapps? Lees het hier!