Blogs

Cloud Data Warehouse: het startpunt voor elke digitale transformatie

Insights | Cloud Data Warehouse | DataVisual
Inhoudsopgave
  • Van oplossingen voor de korte termijn tot het versnellen van innovatie
  • Wat is ‘digitale transformatie’ precies?
  • Begin de reis met Data Warehousing in de Cloud
  • Het is niet een kwestie van of, maar van hoe
Business Intelligence Artificial Intelligence Managed Services
3 minuten
05-11-20

Digitale transformatie plannen die maanden en zelfs jaren in beslag kunnen nemen, worden nu vaak versneld vanwege de Covid-19 pandemie. Met Cloud Data Warehouse start je elke digitale transformatie.

Van oplossingen voor de korte termijn tot het versnellen van innovatie

Veel IT-managers zijn sinds de pandemie gestart met het implementeren van digitale projecten die voorheen geen prioriteit hadden. Degenen die het als hype zagen als het ging om nieuwere initiatieven, zoals real-time analyse en AI-automatisering, zien nu het belang ervan tijdens de huidige pandemie en ook daarna.

Wat is ‘digitale transformatie’ precies?

In de meest brede vorm is digitale transformatie de integratie van digitale technologieën in alle onderdelen van een bedrijf, zodat bedrijven beter in contact kunnen komen met klanten en operationele efficiëntie kunnen realiseren. Organisaties moeten continu verbeteren om activiteiten, systemen en kanalen naar de markt te digitaliseren, om concurrerend en relevant te blijven voor de klant.

Organisaties begrijpen het belang van digitale transformaties, maar worden vaak beangstigd door de gedachte om hele processen te vernieuwen. Er is ook een hoog percentage ‘mislukkingen’.

Begin de reis met Data Warehousing in de Cloud

Om mislukkingen te voorkomen, moet de basis gezond zijn. Met andere woorden, digitale transformatie moet beginnen met het opzetten van een schaalbaar, veilig en kostenefficiënt datawarehouse. Dit is de hartslag van een organisatie die verschillende gegevensbronnen samenbrengt voor rapportage en analyse. Om enorme datasets te analyseren, datapatronen te extraheren, te voorspellen en te personaliseren, werkt het systeem het beste in een datawarehouse in de Cloud.

Waarom een datawarehouse? Om relevanter te zijn voor klanten, hebben organisaties tijdige inzichten nodig in het online gedrag, de transactiegeschiedenis en het gedrag van individuen. Organisaties kunnen hierdoor gepersonaliseerde ervaringen, berichten en aanbevelingen bieden die zijn afgestemd op de individuele klant.

Het is niet een kwestie van of, maar van hoe

Met een datawarehouse in de Cloud zijn organisaties klaar voor geavanceerde data-analyse, schaalbaarheid en gebruiksgemak. Organisaties kunnen gebruik maken van meerdere interne en externe gegevensbronnen, real-time analyses uitvoeren om snel bruikbare inzichten te krijgen. In combinatie met AI-oplossingen ontstaan er voorspellende inzichten welke bijvoorbeeld ingezet kunnen worden voor gepersonaliseerde klantervaring.

Om bijvoorbeeld een toeleveringsketens te optimaliseren, hebben organisaties real-time rapportage nodig over vraagvoorspellingen, voorraadniveaus en verstoringen en kunnen verschillende teams tijdig inzicht krijgen om datagestuurde beslissingen te nemen.

Een datawarehouse in de Cloud stelt organisaties in staat om op een kostenefficiënte, schaalbare en veilige manier kunnen vastleggen, verwerken, analyseren en voorspellen. De initiële infrastructuurkosten voor hardware, personeel en planning zijn ook aanzienlijk lager met Clouddatamigratie, waardoor de reis naar digitale transformatie vanaf het begin smart en schaalbaar is.

Meer weten over een Cloud Data Warehouse?