Blogs

Flinke besparing op IT-uitgaven met de Cloud

Insights | Besparen op IT-uitgaven met de Cloud (header) | DataVisual
Inhoudsopgave
  • Van vaste server naar een flexibele Cloud omgeving
  • De Cloud juist inzetten voor het beste resultaat
  • Kosten besparen niet het enige voordeel van de Cloud
Cloud
2 minuten
21-06-21

Het verminderen van kosten en het ontwikkelen van een efficiëntere IT-omgeving, zorgt bij veel bedrijven voor het maken van de overstap naar de Cloud. Kies je voor de Cloud, dan kies je voor een veilige en soepele manier van werken. Hiermee creëer je een productieve en vooral ook flexibele werkomgeving voor alle medewerkers. Het grote voordeel wat daar dan ook bij komt kijken zijn de kostenbesparing. Vraag jij je af hoe? Lees dan snel verder.

De IT-infrastructuur verandert compleet als je overstapt op de Cloud. Dit zorgt er ook voor dat de investeringen voor de IT-omgeving veranderen naar operationele kosten en hierdoor zijn er minder kapitaaluitgaven. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf niet meer bezig hoeft te houden met de aankoop en het beheer van de IT-infrastructuur, de Cloud provider verzorgt namelijk alle hard- en software.

Van vaste server naar een flexibele Cloud omgeving

Werkplekken in de Cloud zijn een voordelige oplossing om zo de IT goed geregeld te hebben binnen je bedrijf, zonder dat dit veel tijd en geld kost. Binnen de Cloud wordt er een prijs gerekend per werkplek, daarnaast heb je éénmalige kosten en updates vallen daarna gewoon onder de vaste prijs. Bij een vaste server zijn er aanschafkosten, kosten voor onderhoud, back-up kosten, kosten voor support bij storingen e.d. en ook moeten er licenties worden aangeschaft voor het besturingssysteem.

Aan een vaste server zitten dus veel meer kosten verbonden dan bij het werken in de Cloud. Enkel kosten per gebruiker en éénmalig een bedrag bij de overstap naar de Cloud. Zonder dat je inlevert op kwaliteit kan je dus flink besparen door deze overstap te maken. Er wordt een veilige en kwalitatieve werkomgeving gecreëerd waarin je erg flexibel bent en hierdoor efficiënt kan werken.

De Cloud juist inzetten voor het beste resultaat

Nu is de overstap naar de Cloud eenvoudig gemaakt, maar hoe zorg je ervoor dat je het beste resultaat behaalt en vooral ook behoudt? Azure en Google Cloud Platform zijn onderdelen in de Cloud service waarmee je gemakkelijk een flexibele en kostenbesparende IT-omgeving creëert.

Binnen Azure kan je eenvoudig web- en Cloud toepassingen en -services ontwikkelen en implementeren. Daarnaast is het schalen van de infrastructuur van je Cloud services automatisch aan te passen, dit kan je dus eenvoudig instellen op basis van de huidige vraag. Hiermee voorkom je dat onverwachte verkeerspieken in de weg gaan zitten. Omhoog en omlaag schalen zorgt ervoor dat de kosten worden geminimaliseerd en alleen worden ingezet waar nodig.

Ook Google Cloud Platform zorgt voor de nodige besparingen binnen de overstap naar de Cloud. Voldoende ruimte waar data veilig opgeslagen kan worden, net als diverse services die ervoor zorgen dat je flexibel en efficiënt te werk kan gaan op je eigen werkplek, maar ook buiten de deur.

Kosten besparen niet het enige voordeel van de Cloud

Door de Cloud in te zetten binnen een organisatie, zorg je, als hierbij de juiste maatregelen genomen worden, al gauw flink bespaard op IT-uitgaven. Naast het besparen van kosten zorgt de overstap naar de Cloud ook voor andere voordelen die de overstap naar de Cloud erg aantrekkelijk maken. Zo zorgt de Cloud voor een enorme flexibiliteit in vergelijking met andere ‘klassieke’ oplossingen. Ook schaalbaarheid is hier een onderdeel van, zo kan de capaciteit vergroot worden die ervoor zorgt dat de applicatie of omgeving soepel draait. Hierin kan ook orden afgeschaald mocht het niet meer nodig zijn, zo maak je optimaal gebruik van het pay-per-use model en betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Is Cloud nou altijd voordeliger? Ja, en in veel gevallen is de keuze dan ook makkelijk gemaakt. Daarnaast zit je wat veiligheid en kwaliteit betreft ook goed met een Cloud werkplek. Bij DataVisual helpen wij je graag verder met de migratie van een vaste server naar de Cloud.

Direct kosten besparen met de Cloud?