Blogs

Hoe kan BI door ML versterkt worden?

Insights | BI versterkt door ML | DataVisual
Inhoudsopgave
  • Combineer AI / ML -technologieën voor maximale optimalisatie
  • Beheer applicaties effectiever
  • Krijg beter inzicht met voorspellende analyses
  • Reageer preventief op de behoeften van de klant
  • Maak gebruik van slimme data op basis van ML-aanbevelingen
Cloud Business Intelligence Artificial Intelligence
2 minuten
06-11-20

In alle sectoren is het van belang om op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën om te overleven in de digitale wereld. Dit geldt met name voor Machine Learning (ML), dat de manier kan veranderen waarop organisaties data verwerken en gebruiken. Hoewel ML een aantal nuttige toepassingen heeft, kan het combineren met Business Intelligence (BI) helpen om processen te optimaliseren en nog betere beslissingen te nemen. Hoe kan BI door AI versterkt worden?

Combineer AI / ML -technologieën voor maximale optimalisatie

Net als veel andere technologieën, is AI - en met name Machine Learning - krachtiger wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere nieuwe technologieën. Dat zien we terug in de verschuiving naar intelligente automatisering. In plaats van een applicatie een routinetaak te laten uitvoeren, zoals het berekenen van gegevens, kan je deze gegevens doorgeven aan een Machine Learning-algoritme dat kan leren wat er gebeurt en de optimale manier van handelen kan voorstellen.

Beheer applicaties effectiever

Nu applicaties datagedreven worden, moet men om kunnen gaan met verandering. De prestaties van een applicatie kunnen op een gedetailleerdere manier gevolgd worden, zodat je dit kunt toepassen op alle AI- en ML-gebaseerde software. Zo kan je de applicaties testen tegen historische gegevens en leren hoe deze reageert op omstandigheden in real-time productiescenario's.

Krijg beter inzicht met voorspellende analyses

Wij gebruiken BI-oplossingen om patronen en trends te vinden. In combinatie met Machine Learning stelt het applicaties in staat aanbevelingen te doen, Sales forecast op te stellen, inkomsten te verhogen en de operationele efficiëntie in productie en supply chain management te vergroten.

Reageer preventief op de behoeften van de klant

Veel omgevingen kunnen worden gemonitord met camera's, bluetooth-devices of andere IoT-sensoren. In een zorginstelling kan het personeel bijvoorbeeld aanbevelingen krijgen over wie al een tijdje niet is bezocht en wie het misschien te koud heeft of meer interactie nodig heeft. Met meer inzichten kunnen organisaties betere en passende service bieden.

Maak gebruik van slimme data op basis van ML-aanbevelingen

Machine Learning kan organisaties in staat stellen om continu context te halen uit collectieve wijsheid. Vanuit deze collectieve wijsheid, ook wel de database genoemd kan je als organisatie slim acteren op bepaalde datastromen. Denk aan trends- en ontwikkelingen die deze doormaken, waarop je weer voorspellingen kunt plotten, om op deze manier de klanten van gewenste content te voorzien.

Benieuwd hoe wij uw data naar collectieve wijsheid omzetten?