Blogs

In 8 stappen slimmer werken met onze business intelligence aanpak

LOWRES 1920px Data Visual nov2022 3059 ARW Dx O Deep PRIME Edit
Inhoudsopgave
  • Het unieke aspect van onze BI is de gemakkelijke implementatie
  • 1. Datawarehouse en connectoren configureren
  • 2. Dataset opschonen en transformeren
  • 3. Visualisatie van real-time gegevens
  • 4. Voorspellende besluitvorming
  • 5. Actie ondernemen
  • 6. Controleren en evalueren
  • 7. Leren en verbeteren
  • 8. Continue verbetering en aanpassing
5 minuten
28-07-23

Het omarmen van datagestuurde inzichten en methodieken hebben een cruciale impact op het succes en de groei van een organisatie. Business Intelligence (BI) speelt een sleutelrol bij het mogelijk maken van deze omarming. Het is niet langer enkel de kennis en het inzicht dat data kan verschaffen, maar ook hoe deze kennis kan worden omgezet in unieke kansen, dat een organisatie een voorsprong geeft in de steeds competitiever wordende markt.

Onze BI-oplossingen bieden een breed scala aan voordelen. Van het vereenvoudigen van informatiedeling en het bieden van heldere, overzichtelijke inzichten, tot het real-time monitoren van bedrijfsgegevens en het herkennen van potentiële bottlenecks. Deze oplossingen bieden ook mogelijkheden om risico's te vermijden, door snelle signalering van knelpunten via real-time dashboards. Bovendien kunnen deze systemen toekomstige prestaties voorspellen door het verzamelen en analyseren van data uit verschillende bronnen, wat helpt bij strategische besluitvorming.

Het unieke aspect van onze BI is de gemakkelijke implementatie

We houden het graag eenvoudig - 'plug & display'. We zorgen ervoor dat uw data snel en effectief inzichtelijk worden gemaakt, zonder extra werk van uw kant. Bovendien wordt ons systeem continu bijgewerkt met de nieuwste functies en verbeteringen.

We zetten ons in om te garanderen dat uw data op een juiste en bruikbare manier worden opgeschoond en geïndexeerd. Vervolgens presenteren we deze data in een interactief dashboard dat aan uw specifieke zakelijke vereisten voldoet. Het gebruik van sectorspecifieke BI-oplossingen stelt ons in staat om maatwerk te leveren dat past bij de unieke behoeften en uitdagingen van uw organisatie.

Bent u nieuwsgierig naar hoe uw organisatie naar een hoger niveau getild kan worden met onze BI-oplossingen? Ontdek hoe u met onze aanpak in acht stappen slimmer kunt werken met onze datagedreven methodieken en technieken.

1. Datawarehouse en connectoren configureren

De eerste actie is het bouwen van een datapijplijn. Deze pijplijn zal automatisch gegevens verzamelen uit verschillende bronnen zoals ERP-systemen, sociale media, IoT-apparaten en voertuigtrackers bijvoorbeeld.

2. Dataset opschonen en transformeren

Het is van essentieel belang dat uw gegevens actueel, relevant en nauwkeurig zijn. Hiervoor moet u gegevens verplaatsen naar een omgeving die betrouwbaar, veilig en kosteneffectief is.

3. Visualisatie van real-time gegevens

De volgende stap is de transformatie van ruwe, complexe gegevens naar een begrijpelijke vorm. Maak gebruik van moderne rapportagetools om uw data visueel te maken, waardoor ze gemakkelijker te interpreteren zijn.

4. Voorspellende besluitvorming

Analyseer de data met behulp van BI en AI om toekomstige trends te voorspellen. Dit helpt bij het beperken van risico's en het verbeteren van de klanttevredenheid en productontwikkeling.

5. Actie ondernemen

Nu komt de praktische stap: actie ondernemen op basis van de inzichten die u uit uw gegevens heeft gekregen. Dit is waar de waarde van BI echt tot uiting komt.

6. Controleren en evalueren

Na de implementatie, controleer en evalueer uw BI-strategie. Blijf het effect ervan op uw bedrijfsprestaties beoordelen.

7. Leren en verbeteren

Leer van uw ervaringen. Maak aanpassingen op basis van wat u uit uw evaluatie hebt geleerd en verbeter continu uw BI-strategie.

8. Continue verbetering en aanpassing

BI is geen eenmalig proces. Implementeer een cyclus van constante verbetering en blijf uw strategie aanpassen aan de veranderende behoeften van uw bedrijf.

In het huidige digitale tijdperk is het gebruik van data niet langer een luxe, maar een noodzaak. Een goed geïmplementeerde Business Intelligence (BI) kan uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. DataVisual is uw partner in BI. Met onze aanpak zet u BI succesvol in om data voor u te laten werken.