Blogs

4 Tips voor flexibele en beter samenwerkende medewerkers

LOWRES 1920px Data Visual nov2022 3266 ARW Dx O Deep PRIME
Inhoudsopgave
  • Tip 1: Maak gebruik van de kracht van mobiele, real-time samenwerking
  • Tip 2: Integreer en automatiseer met line-of-business processen
  • Tip 3: Faciliteer creatieve samenwerking met brainstormsessies
  • Tip 4: Zorg voor een veilige werkomgeving
  • Transformeer jouw organisatie met effectieve samenwerking
4 minuten
19-07-23

Samenwerken en toch flexibel zijn: het is cruciaal in de moderne digitale werkomgeving. Voor werknemers die afwisselend op kantoor, mobiel en thuis werken is dit vaak uitdagend. Microsoft Teams biedt geavanceerde mogelijkheden om dit te realiseren en de productiviteit van de werknemers te verbeteren.

In dit artikel delen we 4 waardevolle tips om het beste uit Microsoft Teams te halen en flexibel en beter samenwerkende mobiele medewerkers te creëren.

Tip 1: Maak gebruik van de kracht van mobiele, real-time samenwerking

Met Microsoft Teams kunnen medewerkers eenvoudig chatten, vergaderen, bellen en samenwerken, ongeacht hun locatie. Moedig werknemers aan om actief gebruik te maken van deze functies om real-time samenwerking mogelijk te maken. Stimuleer het delen van ideeën, het geven van feedback en het gezamenlijk oplossen van problemen via de chat- en vergaderfuncties van Teams.

Tip 2: Integreer en automatiseer met line-of-business processen

Maak gebruik van de krachtige integratiemogelijkheden van Microsoft Teams om naadloos samen te werken met andere tools en systemen die jouw mobiele medewerkers al gebruiken. Koppel Teams aan jouw projectmanagementtool, CRM-systeem of andere line-of-business applicaties, zodat gegevens gesynchroniseerd worden en workflows gestroomlijnd worden. Door automatisering toe te passen, kun je herhalende taken verminderen en de productiviteit verhogen.

Tip 3: Faciliteer creatieve samenwerking met brainstormsessies

Microsoft Teams biedt een uitstekende omgeving voor creatieve samenwerking en brainstormsessies. Maak gebruik van de mogelijkheid om ideeën vast te leggen, notities te maken en samen te werken aan documenten in real-time. Moedig jouw team aan om innovatief te zijn en hun creativiteit los te laten door gebruik te maken van de brainstorm capture-functie in Teams.

Tip 4: Zorg voor een veilige werkomgeving

Het beschermen van jouw organisatie, gegevens en mensen is van vitaal belang bij het werken met een mobiele workforce. Maak gebruik van de M365 Data governance-dienst, die helpt bij het ontdekken, classificeren, beheren en beschermen van gevoelige gegevens binnen het Microsoft 365/Office 365-platform. Implementeer flexibele beveiligingsacties, zoals codering en toegangsbeperkingen, om te voldoen aan jouw specifieke governancebehoeften.

Transformeer jouw organisatie met effectieve samenwerking

Met Microsoft Teams kun je beter samenwerkende mobiele medewerkers creëren. Door gebruik te maken van mobiele, real-time samenwerking, integratie met line-of-business processen, creatieve brainstormsessies, veiligheidsmaatregelen en geoptimaliseerde vergaderruimtes, kun je jouw medewerkers effectiever laten samenwerken, waar ze zich ook bevinden.

DataVisual helpt je met advies, implementatie en ondersteuning van Microsoft Teams. DataVisual is Microsoft solution partner modern work. Met diepgaande kennis van Microsoft modern work oplossingen en M365 helpen wij klanten om te profiteren van de moderne, mobiele en flexibele werkplek die organisaties ondersteunt om medewerkers productiever te laten zijn en eenvoudiger samen te werken.

Kies voor vereenvoudigd werken en geef jouw bedrijf de voorsprong die het verdient! Met Modern Workplace, van DataVisual, Microsoft solution partner Modern Work.

Wil je meer weten? Bezoek onze website of laat je terugbellen.