Succesverhaal | Elektramat | Headerafbeelding | DataVisual
Succesverhalen

Onze software als basis van een miljoenenorganisatie

Klant Elektramat
Sectoren
Oplossingen
Diensten
Organisatiegrootte 150+

Dé online elektrotechnische groothandel van Nederland

Elektramat is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot dé online elektrotechnische groothandel van Nederland met vier webshops en meer dan 400.000 artikelen. In het afgelopen jaar verwerkte Elektramat duizenden orders per maand. Bij zulke aantallen is het van groot belang dat processen goed verlopen, met name het orderproces.

Efficiëntie is binnen deze grote organisatie erg belangrijk en een goed orderproces is de basis voor het succes van Elektramat. In 2014 begonnen we met het ontwikkelen van een orderoverzicht met de mogelijkheid om verzendlabels van logistieke partners af te drukken. Nu, 7 jaar later, is deze software uitgegroeid tot een besteloverzicht dat aan de basis ligt van de gehele organisatie van Elektramat. Het is een op maat gemaakt dynamisch systeem dat in continue ontwikkeling is.

Succesverhaal | Elektramat | applicatie afbeelding | DataVisual

Een besteloverzicht op maat; Het alles-in-één systeem

Elektramat wil alle particuliere en zakelijke klanten voorzien van de beste elektrotechnische materialen. Hierbij is kwaliteit, service en klanttevredenheid essentieel. Door een dynamisch systeem op maat te laten ontwikkelen is het voor hen mogelijk om de klant zo goed mogelijk te voorzien van de nodige artikelen en service.

DataVisual heeft een orderoverzicht, met de naam Besteloverzicht, ontwikkeld dat zo op maat gemaakt is dat het de snelle groei van Elektramat aankan. Het orderoverzicht is inmiddels uitgebouwd tot een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Alles omtrent een order wordt via deze software geregeld, denk hierbij aan alle processen die te maken hebben met inkoop, bestellingen, voorraad en verzending. Besteloverzicht functioneert als spin in het web tussen alle applicaties en tooling waar Elektramat gebruik van maakt. Zo is Besteloverzicht gekoppeld met het Warehouse Management System, waardoor orders gepikt en voorraden bijgehouden kunnen worden.

Snel schakelen en structurele doorontwikkeling Software die aansluit bij alle bedrijfsprocessen

De webshop draaiende houden en ervoor zorgen dat het complete proces soepel verloopt binnen Elektramat is het doel van de software die we bij DataVisual hebben ontwikkeld. Besteloverzicht is een onmisbare schakel in het bedrijfsproces van Elektramat. Met Besteloverzicht is het eenvoudiger om bestellingen te doen, voorraden inzichtelijk te krijgen, orders te pikken enzovoorts. Daarom zorgen we bij DataVisual voor het onderhoud en beheer van de software en de mogelijkheid van continue doorontwikkeling.

Elektramat

De klant aan het woord.

We zijn niet voor niets al meer dan 7 jaar klant bij DataVisual. Het begon allemaal met het opzetten van een compleet ordersysteem dat nogsteeds meegroeit met Elektramat. De kwaliteit en service die DataVisual levert is uitstekend en het team is fijn om mee samen te werken. Ze denken proactief mee over hoe Besteloverzicht kan bijdragen aan de groei en successen van Elektramat.

Joran Wermer Strategisch adviseur
Elektramat Pand WEB

Benieuwd hoe jouw organisatie met onze software grote successen kan behalen?