Succesverhaal | Matel Metaal | Headerafbeelding | DataVisual
Succesverhalen

Matel Metaal is klaar voor de toekomst met Microsoft Azure

Klant Matel Metaal
Sectoren
Diensten
Organisatiegrootte 25+

Nieuwe werkomgeving voor meer flexibiliteit

Matel Metaal, marktleider op het gebied van Design en Construct, is een veelzijdig las- en constructiebedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van trappen en balustraden. Het bedrijf werkt voor aannemers, projectontwikkelaars en architecten. Werkzaamheden vinden plaats in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie.

De lokale (verouderde) server liet de laatste jaren te wensen over. Steeds vaker liep men tegen capaciteit- en snelheidsissues aan wat ten koste gaat van de productiviteit en efficiëntie. Zo moest er regelmatig iemand data van de server verwijderen, voordat er verder gewerkt kon worden. Het einde van de lokale server was in zicht en het werd tijd voor de nieuwe digitale toekomst van Matel Metaal.

Azure Virtual Desktop Fullscreen afbeelding succesverhaal Matel 2
Veilig, verantwoord en plaatsonafhankelijk Eenvoudig communiceren, bestanden delen en overal toegang tot je werkplek

Efficiënt werken wordt voor bedrijven steeds belangrijker en flexibiliteit speelt hierin een grote rol. Matel Metaal zag dat de huidige werkwijze vernieuwd moest worden en heeft daarvoor onze hulp ingeschakeld. Na inventarisatie van de wensen, vereisten en mogelijkheden was ons advies helder.

Het Azure-platform met Windows Virtual Desktop en Office 365 is dé toekomstbestendige oplossing. Op deze manier werkt Matel Metaal op een veilig platform die in verbinding staat met andere oplossingen en kunnen data en applicaties plaatsonafhankelijk benaderd worden.

Matel Metaal

De klant aan het woord.

We zijn al jaren klant bij DataVisual en hebben altijd goede ervaringen gehad met de diensten en de supportafdeling. Ze zijn stipt, snel en correct. Dit maakte de keuze dan ook eenvoudig om samen onze nieuwe IT-omgeving op te zetten in de cloud.

Referentie | Erik Matel | Matel Metaal | Industrie
Erik Matel Directeur
De Beijer Dodewaard WEB

Meer in control en kosten besparen

Duidelijke aanpak met optimaal resultaat

Verbinding van alle medewerkers middels één platform en gemakkelijke toegang tot benodigde bestanden en applicaties had Erik Matel voor ogen. Onze Cloud Architecten hebben in samenwerking met de Cloud Consultant de migratie van de oude server naar Microsoft Azure begeleid en een nieuwe omgeving ingericht.

De overstap van de Remote Desktop omgeving naar de Windows Virtual Desktop (WVD) was voor de medewerkers geen grote verandering. Buiten de nieuwe interface is er qua werkwijze niet veel veranderd. “Wel ervaren we direct de voordelen van onze werkwijze in de Cloud middels Microsoft Azure. De snelheid en flexibiliteit van Azure zijn punten die ons erg aanspreken”, zegt Erik Matel.

De migratie naar Azure wordt gezien als een groot succes. In combinatie met onze Managed Services, zoals onderhoud, support en security zorgt dit voor een flexibele werkomgeving waar iedere medewerker optimaal zijn of haar werk kan doen.

Ik wil meer weten