IMG 2341
Succesverhalen

Hoe Raasveld Expertise soepel over is gegaan naar Microsoft Azure

Klant Raasveld Expertise
Diensten
Organisatiegrootte 25-50

Raasveld Expertise, een toonaangevend letselschade bureau en gevestigd in Nijverdal, heeft haar ICT-infrastructuur getransformeerd door over te stappen naar Microsoft Azure, met ondersteuning van DataVisual. Stefan Groote Stroek, de controller en ICT-verantwoordelijke, was mede-initiator en verantwoordelijke in deze transitie vanuit Raasveld Expertise.

Eisen opdrachtgevers worden strenger

Raasveld biedt uitgebreide diensten aan verzekeraars binnen de letselschade sector. Stefan Groote Stroek is destijds bij Raasveld begonnen als controller, maar is ook verantwoordelijk voor ICT. Onder zijn leiding is de ICT infrastuctuur vernieuwd. Het werd voor Raasveld noodzakelijk om de volgende stap te zetten omdat risico’s op ICT-gebied steeds groter worden. Als gevolg daarvan worden de eisen die opdrachtgevers daaraan stellen ook steeds strenger. Daarnaast is het ook de wens om flexibeler en wendbaarder te zijn voor de toekomst.

Veiligheid en flexibiliteit van Azure, de belangrijkste overweging

Bij het overwegen van een overstap naar de cloud, is het de uitdaging om een IT-oplossing te vinden die zowel schaalbaar als veilig is. Er werd gezocht naar een ervaren strategische IT-partner en na een pitch werd de keuze gemaakt voor DataVisual. Na het in kaart brengen van de behoefte van Expertisebureau Raasveld, werd Microsoft Azure aanbevolen als het cloudplatform.

IMG 2459

Samenwerking voor succesvolle implementatie van Exact Synergy

Een van de belangrijke doelen bij Raasveld was de implementatie van Exact Synergy, een complex dossierbehandelingssysteem. "Naast de verantwoordelijkheid over mijn financiële taken, hield ik mij ook bezig met het moderniseren van het dossierbehandelingssysteem”.

"DataVisual begreep onze bedrijfsbehoeften en werkte nauw met ons samen om een op maat gemaakte migratie naar Azure te realiseren."

De samenwerking met DataVisual bleek cruciaal voor het succesvol integreren van Exact Synergy binnen de Azure-omgeving. Stefan benadrukt hoe DataVisual de interactie met de externe partij, verantwoordelijk voor de implementatie van Exact Synergy, effectief beheerde. Stefan: "Door de soepele samenwerking met de externe partij heeft DataVisual uitstekend werk geleverd. Hun technische expertise en begrip van onze bedrijfsbehoeften zorgde voor een vlotte integratie van onze nieuwe cloud-infrastructuur."

De overgang naar Azure, een strategisch goede zet

DataVisual speelde een sleutelrol in het adviseren van Raasveld bij de keuze voor Microsoft Azure. Ze begrepen goed wat Raasveld nodig had en hoe belangrijk veiligheid en regelgeving zijn in de letselschadebranche. Door hun kennis te delen en de voordelen van Azure te laten zien, hielp DataVisual Raasveld in te zien dat Azure de beste optie was voor een veilige, schaalbare en efficiënte IT-omgeving. Deze samenwerking en deskundigheid van DataVisual waren essentieel voor de beslissing van Raasveld om de overstap naar Azure te maken.

"De uniformiteit in onze hardware vereenvoudigde het migratieproces naar Azure."

De overstap naar Microsoft Azure, zorgde ook dat het schalen van werkplekken nu eenvoudiger is geworden. DataVisual zorgt ervoor dat laptops binnen korte tijd klaar zijn voor gebruik en bij het onboarden van een nieuwe medewerker is het activeren met Microsoft InTune efficiënter geworden. Deze migratie was niet alleen een technologische upgrade, maar ook een strategische zet die Raasveld beter voorbereidde op toekomstige uitdagingen en groei.

"We hebben samen met DataVisual een gedetailleerd migratieplan opgesteld, waarbij we onze software en data succesvol naar Azure hebben overgezet."

Samenwerking met DataVisual, voor een soepele migratie

De migratie naar Microsoft Azure was een keerpunt voor Raasveld Expertise. Het succesvol integreren van Exact Synergy binnen de nieuwe omgeving toonde het resultaat van goede samenwerking en technische synergie tussen Raasveld, de externe partij en DataVisual. "Dankzij de vakkundige begeleiding van DataVisual hebben we een soepele migratie kunnen realiseren en een technologische omgeving gecreëerd die niet alleen onze huidige operaties ondersteunt, maar ons ook positioneert voor toekomstige innovatie en groei," vat Stefan de migratie en samenwerking samen.

"Veiligheid is een hele belangrijke voorwaarde voor ons. Met Azure hebben we niet alleen verbeterde beveiligingsmaatregelen, maar voldoen we ook makkelijker aan compliance-eisen, wat essentieel is in de letselschade sector."