Cloud

Wat zijn de voordelen van Microsoft Azure?

Er zijn verschillende voordelen te behalen uit het gebruik van Microsoft Azure. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste voordelen waardoor veel bedrijven kiezen voor een IT-platform als Azure.

 • Altijd beschikbaar
  Microsoft Azure garandeert een uptime van maar liefst 99,9%, dit in tegenstelling tot andere aanbieders. Zo is het platform altijd beschikbaar en kan je te allen tijde gebruik maken van de applicaties en andere mogelijkheden
 • Makkelijk op- en afschalen
  Als je services afneemt bij Azure, dan kunnen deze eenvoudig aan worden gepast aan de organisatie. Doordat je makkelijk resources kan toevoegen of schrappen, hierdoor ligt je verbruiksfactuur steeds in lijn met wat je feitelijk hebt verbruikt.

 • Beste van 2 kanten
  Met Azure kan je de lokale infrastructuur vervangen. Het kan zijn dat je een deel van deze bestaande infrastructuur wil behouden, dan kan dit ook prima gecombineerd worden. Zo kun je de lokale automatiseringssoftware combineren met services uit de Cloud.

 • Kosten besparen
  Bij het gebruik van Microsoft Azure betaal je enkel wat je verbruikt. Je kan er ook voor kiezen om servers die je alleen overdag nodig hebt, ’s nachts uit te laten zetten en ze weer automatisch op te laten starten in de ochtend. Dit zorgt voor een efficiënte vorm van kostenbesparing. Ook hoef je hierbij niet meer te investeren in hardware, dit is ook iets wat je veel geld bespaart.