Internet of Things

Toegevoegde waarde Internet of Things

Bedrijven maken gebruik van technologie in de vorm van verbeterde operationele prestaties. IoT-apparaten ondersteunen geavanceerde functies zoals taakautomatisering en afstandsbediening van apparaten. Hierdoor kunnen bedrijven een optimale balans tussen energieverbruik en -besparing behouden. Door energiezuiniger te worden, kunnen bedrijven de CO2-voetafdruk op het milieu verkleinen.

Hoe communiceren IoT-apparaten met elkaar?

Een IoT-apparaat is via een IP-netwerk verbonden met internet. De apparaten maken verbinding met het net via Ethernet - bedraad of draadloos - of Bluetooth.

Wat is het verschil tussen IoT en machinelearning?

M2M houdt de overdracht van informatie van het ene apparaat naar het andere in. De term verwijst in feite naar point-to-point-communicatie tussen de twee apparaten.

IoT is daarentegen een bredere term die verwijst naar een netwerk van verbonden apparaten die gegevensintegratie met een specifieke toepassing ondersteunen. Het omvat communicatie op meerdere niveaus en flexibele reacties.

Wat is de toekomst van IoT-technologie?

De toepassingen van IoT zien er de komende jaren veelbelovend uit. IoT-technologieën zullen waarschijnlijk worden gebruikt met andere technologische trends, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en geautomatiseerde dingen om geïntegreerde slimme oplossingen te leveren. De integratie van technologieën zal verstoringen veroorzaken in verschillende industrieën en nieuwe kansen creëren.

Benieuwd naar wat Internet of Things voor jou kan betekenen?