Sectoren | Industrie header | DataVisual
Industrie
Sectoren | Industrie | DataVisual

Industriële revolutie

Organisaties binnen de industriesector worden tegenwoordig meer dan ooit geconfronteerd met margedruk, omdat de beslissingen van klanten voortkomen uit bewustzijn van de mondiale markten.

Om continuïteit te waarborgen, maken fabrikanten gebruik van interne en externe gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen op een groot aantal gebieden, van productontwikkeling en financiën tot toeleveringsketen.

Concurrentievoordeel

Sinds een paar jaar zijn er twee nieuwe ontwrichtende technologieën op het gebied van productie binnengedrongen en hebben ze een concurrentievoordeel geleverd voor organisaties op de markt. Deze twee technologieën zijn Internet of Things en Business Intelligence. De combinatie van deze technologieën heeft productieprocessen geoptimaliseerd en bedrijfsproblemen wereldwijd opgelost.

Met behulp van IoT en BI zijn fabrikanten in staat om de veiligheid te verbeteren, financiële risico's te verkleinen, productiestilstand te verminderen en de kwaliteit van processen en producten te verbeteren. Het belangrijkste is om groot te denken, maar klein te beginnen en door het proces te leren.

01
Verbetering productieproces

Genereer data uit je productieprocessen, zodat je risico’s kunt vermijden en processen kunt voorspellen. Zo optimaliseer je eenvoudig en slim je bestaande productieprocessen.

02
Beter inzicht fabrieksprestaties

Met data uit de machines, devices of andere apparatuur krijg je inzicht in de prestaties. Deze prestaties kun je verhogen door bijvoorbeeld bottlenecks tijdig te herkennen en zo te voorkomen.

03
Real-time waarschuwingen

Vermijd risico’s zoals oververhitting of andere gevaren. Maak machines intelligent door sensoren en herkenning van patronen/warmtes. Op deze manier kan je direct schakelen als bijvoorbeeld machines oververhit raken.

04
Voorspellend onderhoud

Door intelligente BI-modellen binnen de productieprocessen te integreren zorg je ervoor dat je altijd en overal je productieprocessen beheert. De BI-modellen verzamelen real-time data, zodat je sneller kunt reageren op afwijkingen.

05
Inzicht behoeftes klant

Data is vanuit ieder apparaat of applicatie te verzamelen. Device- of applicatiegebruik door je klant kan worden geregistreerd, zodat er vervolgens op maat kan worden geadverteerd. Denk aan hoge zoekvolumes, veel gestelde vragen of afwijkende patronen die een trend kunnen weergeven.

06
Sneller inspelen op trends & ontwikkelingen

Alles weten van je klanten en het liefst nog voorspellen wat je klanten willen. Dit is allemaal mogelijk met Big Data, het verzamelen van informatie om gedragspatronen te herkennen. Op deze manier kan jij klanten sneller ondersteunen en bedienen.

Benieuwd naar onze oplossingen in de industriële sector?

Wat klanten over ons zeggen.

01 Wolters Europe

We doen nu al geruime tijd zaken met DataVisual. Wij krijgen actief en pro actief ondersteuning bij alle IT vraagstukken. Ze zijn zeer klantgericht en staan altijd klaar voor vragen. Samen hebben we de juiste stappen genomen op het gebied van continuïteit en veiligheid.

Luuk Scholte Lubberink Financial Controller

02 Elektramat BV

Ruim 7 jaar geleden zijn wij de samenwerking met DataVisual aangegaan. Hierbij was onze behoefte om weer overzicht te krijgen in de toenemende orderhoeveelheid. Deze verwachting heeft DataVisual meer dan waargemaakt! Wij zijn gegroeid van duizend orders in de maand tot ruim 325 duizend orders per jaar vanuit verschillende webshops.

Referentie | Ruud Pierik | Elektramat | Industrie
Ruud Pierik Directeur

03 Matel Metaal

We zijn al jaren klant bij DataVisual en hebben altijd goede ervaringen gehad met de diensten en de supportafdeling. Ze zijn stipt, snel en correct. Dit maakte de keuze dan ook eenvoudig om samen onze nieuwe IT-omgeving op te zetten in de cloud.

Referentie | Erik Matel | Matel Metaal | Industrie
Erik Matel Directeur

Samenvatting industrie en IT

Vooruitgang in AI en IoT zal de productieprocessen verder automatiseren. Door de zichtbaarheid van data binnen de hele organisatie verbeter je processen en voorspel je knelpunten. Hierdoor kan de organisatie sneller defecten en kwaliteitsproblemen oplossen en bevordert dit een snellere reactie richting klanten. Onze oplossingen en diensten zullen de productie aanzienlijk verbeteren en organisaties transformeren door continue verbetering.