Nieuws

Windows 365 Cloud PC; Hét besturingssysteem in de Cloud

Microsoft heeft afgelopen woensdag een nieuwe zakelijke dienst aangekondigd, Windows 365 Cloud PC. Met 365 Cloud PC wordt de kracht en veiligheid van de Cloud gecombineerd met de veelzijdigheid en eenvoud van de PC. Het is een nieuwe dienst die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun werknemers eenvoudig toegang te geven tot een Windows 10-desktop vanuit de Cloud (met Windows 11 in aantocht zodra deze algemeen beschikbaar is). Denk aan gamestreaming, maar dan voor je desktop. Het zal beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers vanaf 2 augustus 2021.

Biedt Microsoft niet al Azure Virtual Desktop dat bedrijven de mogelijkheid biedt om hun werknemers toegang te geven tot een Windows PC in de Cloud? Ja, maar het verschil lijkt te zijn dat Windows 365 veel eenvoudiger te gebruiken is en niets van de complexiteit met zich meebrengt van het opzetten van een volledige Azure Virtual Desktop-omgeving in de Azure Cloud.

Azure Virtual Desktop VS. Windows 365 Cloud PC

Had Microsoft de Azure Virtual Desktop niet eenvoudiger kunnen maken in gebruik, in plaats van de zoveelste virtuele desktopdienst te lanceren? Ja, dat ook, maar Azure Virtual Desktop is wel degelijk een Enterprise service en dat betekent standaard dat het goed moet aansluiten bij de rest van de complexiteit van de bestaande infrastructuur van een bedrijf. Windows 365 is eenvoudiger te managen en is ook beschikbaar via een basisabonnementsdienst.

“Microsoft blijft ook innoveren in Azure Virtual Desktop voor organisaties met diepgaande virtualisatie ervaring die meer aanpassings- en flexibiliteitsopties willen”, aldus het bedrijf. We weten nu in ieder geval waarom het bedrijf Windows Virtual Desktop heeft omgedoopt tot Azure Virtual desktop. Anders was het nogal verwarrend geworden.

De nieuwe Windows 365 is dus eigenlijk een versimpelde versie van Azure Virtual Desktop. Met deze dienst ben je flexibeler dan met Windows 365, dit vereist echter ook meer kennis en mankracht om het compleet naar wens in te richten.

Wil je meer informatie over Windows 365? Neem gerust contact met ons op!