Vacature
Afstudeeropdrachten - Business Intelligence

Become part of IT.

1692971648651
Ilse ten Brinke Corporate Recruiter Datavisual
Zie jij jezelf al als onze toekomstig Datavisual collega? Of heb je nog vragen? Solliciteer hier direct of neem contact met mij op!
Stage
HBO Diploma/Bachelor's
Data Development

Maak Impact met Business Intelligence bij DataVisual!

Welkom bij DataVisual! Ben je op zoek naar een dynamische en uitdagende afstudeeropdracht op het gebied van Business Intelligence? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als afstudeerder bij Datavisual krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen binnen een innovatieve omgeving, waarbij je wordt uitgedaagd om je analytische vaardigheden te benutten en te ontwikkelen. Bij ons krijg je de mogelijkheid om te werken aan real-world projecten en tegelijkertijd ondersteund te worden door een team van ervaren professionals. Klaar om je stempel te drukken op de wereld van Business Intelligence? Solliciteer dan op één van de afstudeeropdrachten, of heb je zelf een idee voor een opdracht? Neem dan contact met ons op!

Afstudeeropdracht: AI Chatbot voor DataVisual

DataVisual staat bekend om zijn innovatie en technologische vooruitgang, en als een toonaangevende IT-partner streven we naar voortdurende verbetering. Als onderdeel van onze dienstverlening beheren we een gespecialiseerde Servicedesk die verantwoordelijk is voor het afhandelen van incidenten en kleine wijzigingen. Door de jaren heen heeft deze Servicedesk een enorme hoeveelheid gegevens verzameld, wat potentieel waardevolle informatie bevat.

We vermoeden dat door het slim inzetten van AI deze data kan worden omgezet in bruikbare inzichten, waardoor de afhandeling van incidenten en wijzigingen aanzienlijk efficiënter kan verlopen. Als afstudeerder ga jij onderzoeken hoe de Servicedesk met behulp van AI efficiënter kan werken de klanten snellen kan helpen op basis van historische informatie. Jouw taak is om te analyseren hoe AI-technologieën kunnen worden toegepast om de efficiëntie van de Servicedesk te verbeteren, wat uiteindelijk zal resulteren in een effectievere dienstverlening aan onze klanten.

In het kort;

 • Onderzoek naar het gebruik van AI om de efficiëntie van de Servicedesk te verbeteren.
 • Analyse van historische gegevens van de Servicedesk om bruikbare inzichten te verkrijgen.
 • Identificatie van AI-technologieën die kunnen worden toegepast voor het verkorten van de doorlooptijd van werkzaamheden.
 • Ontwikkelen van aanbevelingen voor het implementeren van AI-oplossingen in de Servicedesk.
 • Doel: Verbetering van de dienstverlening aan klanten door middel van efficiëntere afhandeling van incidenten en wijzigingen.

Afstudeeropdracht: Data Platform Onderzoek voor DataVisual

In onze Business Intelligence (BI) trajecten bij DataVisual staan we vaak voor de vraag welk data platform het meest geschikt is voor onze klanten. Moeten we kiezen voor een traditionele database, een datawarehouse, of wellicht een data lake of data lakehouse? Om hier een goed antwoord op te krijgen, willen we een grondig onderzoek uitvoeren naar welke oplossing het beste past en wanneer deze ingezet moet worden, rekening houdend met de cloudstrategie van DataVisual.

Deze afstudeeropdracht omvat het uitvoeren van PoC's (Proof of Concepts) voor verschillende data platform oplossingen binnen onze cloudstrategie. Door middel van deze PoC's kunnen we een duidelijk beeld vormen van de mogelijkheden en beperkingen van elk platform. Op basis van deze bevindingen kunnen we vervolgens een advies opstellen voor het kiezen en inzetten van het meest geschikte data platform voor onze klanten bij DataVisual.

In het kort;

 • Onderzoek naar geschikte data platform oplossingen voor BI trajecten bij DataVisual.
 • Evaluatie van traditionele databases, datawarehouses, data lakes en data lakehouses.
 • Analyse van wanneer elke oplossing het beste ingezet kan worden, rekening houdend met de cloudstrategie van DataVisual.
 • Uitvoeren van Proof of Concepts (PoC's) voor verschillende oplossingen binnen de cloudstrategie.
 • Opstellen van een advies voor het kiezen en inzetten van het meest geschikte data platform voor klanten van DataVisual.

Jouw stagebegeleider en team

Tijdens jouw afstudeerstage krijg je de kans om te worden begeleid door een van onze ervaren Data-/BI-Specialisten uit ons team van drie Data-/BI-specialisten en Business Consultant. Met een achtergrond in universitair Data Science en meer dan tweeënhalf jaar ervaring in BI-opdrachten voor verschillende klanten, zowel groot als klein, beschikt jouw begeleider over een brede expertise in het vakgebied. Als team van specialisten op het gebied van Business Intelligence werken we bij DataVisual zowel aan consultancy- als technische aspecten, waarbij we uitdagingen voor onze klanten aanpakken.

Eens per week zal je met hem eens sparren om uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en de opdracht. Daar blijft het natuurlijk niet bij, wij als DataVisual maar ook onze collega’s faciliteren in het kennisdelen door hier onder andere doelgericht tijd voor vrij te maken, maar ook tussendoor is geen vraag te veel. Wij moedigen nieuwsgierigheid aan. Hier geldt: je staat er nooit alleen voor.

Wat krijg je van ons?

 • Een bruto stagevergoeding van €400-, per maand.
 • Begeleiding van een professional op het gebied van Business Intelligence die alle tijd heeft voor jou vragen en bereid is om kennis te delen.
 • Reiskostenvergoeding van €0.23 per kilometer.
 • Vrijdagmiddagborrels en personeelsuitjes op kosten van DataVisual.
 • Een eigen fijne werkplek binnen ons kantoor bij DataVisual, tussen professionals en medestudenten zodat jij optimaal van elkaar kan leren!

Heb je vragen over deze vacature of kunnen we je ergens anders mee helpen?