Vacature
Afstudeeropdrachten - DevOps

Become part of IT.

1692971648651
Ilse ten Brinke Corporate Recruiter Datavisual
Zie jij jezelf al als onze toekomstig Datavisual collega? Of heb je nog vragen? Solliciteer hier direct of neem contact met mij op!
Stage
HBO Diploma/Bachelor's
System Development

Maak Impact met DevOps bij DataVisual!

Zoek je een uitdagende afstudeeropdracht in DevOps? Bij ons werk je aan echte projecten, doe je hands-on ervaring op en krijg je begeleiding van ervaren professionals. Klaar om impact te maken? Solliciteer of neem contact op met je eigen idee!

Afstudeeropdracht: Implementatie van een Web Application Firewall (WAF)

In deze afstudeeropdracht werk je aan de implementatie van een Web Application Firewall (WAF) voor klanten van DataVisual. Met de toenemende aandacht voor security en cyber security is het belangrijk om een veilige omgeving te garanderen. Klanten zijn op zoek naar oplossingen die bescherming bieden voor zowel standaard als maatwerk applicaties en websites. De student krijgt de verantwoordelijkheid om beschikbare WAF-oplossingen te onderzoeken en een aanbeveling te ontwikkelen voor de implementatie van een WAF-dienst die voldoet aan de beveiligingsbehoeften van klanten.

Je zult werken met tools en platforms die relevant zijn voor WAF-technologieën, en krijgt toegang tot de bestaande infrastructuur van DataVisual om de integratie van de WAF-oplossingen te testen. Tijdens de opdracht word je ondersteund door het security-team en werk je nauw samen met de klantendienst om de behoeften van klanten goed in kaart te brengen en het advies af te stemmen op hun wensen.

Het verwachte eindresultaat van de opdracht is een gedetailleerde analyse van WAF-oplossingen, inclusief een aanbeveling voor een implementatieplan dat de beveiligingsfunctionaliteiten en prijsstelling omvat. Ook moet er een plan worden ontwikkeld voor monitoring en het onderhoud van de WAF-dienst.

Kernpunten van de opdracht:
  • Doelstelling: Onderzoek en implementatie van een WAF-dienst voor klanten van DataVisual om hun applicaties en websites te beschermen.
  • Technologieën: WAF-oplossingen, monitoringtools en relevante beveiligingstechnologieën.
  • Begeleiding: Ondersteuning door het security-team en samenwerking met de het team van Cloud en Modern Workplace specialisten.
  • Omgeving: Werken binnen de bestaande infrastructuur van DataVisual en een testomgeving voor de WAF-integratie.
  • Eindresultaat: Een gedetailleerde analyse van beschikbare WAF-oplossingen met aanbevelingen voor implementatie, inclusief een plan voor monitoring en prijsstelling. 
  • Uitdagingen: Het waarborgen van beveiliging, integratie met bestaande systemen en het voldoen aan de wensen van klanten.

Afstudeeropdracht: Migratie van Kubernetes naar Azure Container.

In deze afstudeeropdracht werk je aan de migratie van de bestaande IT-systemen, die momenteel draaien op Kubernetes, naar Azure Containers. Het doel van deze migratie is om kosten te besparen en onderhoud te verminderen. De student krijgt de verantwoordelijkheid om de migratie te onderzoeken en uit te voeren in een prototype, waarbij beveiliging en schaalbaarheid centrale aspecten zijn.

Je zult werken met tools zoals Bitbucket, Git, en Azure en krijgt toegang tot een afgeschermde testomgeving binnen de Azure-infrastructuur van DataVisual. Tijdens de opdracht word je ondersteund door het DevOps-team en werk je nauw samen met de softwareontwikkelingsafdeling om eventuele codeaanpassingen door te voeren.

Het verwachte eindresultaat van de opdracht is een werkend prototype van het gemigreerde systeem, inclusief documentatie van kostenbesparingen en prestatieverbeteringen. Ook is het van belang dat er inzicht wordt verkregen in de veiligheid en schaalbaarheid van de oplossing binnen Azure Containers.

Kernpunten van de opdracht:
  • Doelstelling: Migratie van Kubernetes naar Azure Containers om kosten te besparen en onderhoud te verminderen.
  • Technologieën: Bitbucket, Git, Azure Containers.
  • Begeleiding: Ondersteuning door het DevOps-team en samenwerking met de software afdeling.
  • Omgeving: Werken binnen een afgeschermde testomgeving binnen de Azure-infrastructuur van DataVisual.
  • Eindresultaat: Een werkend prototype van het systeem gemigreerd naar Azure Containers, samen met een kosten- en prestatieanalyse.
  • Uitdagingen: Beveiliging en het functioneren van bestaande producten binnen Azure Containers.

Jouw stagebegeleider en team

Tijdens jouw afstudeerstage zul je worden begeleid door een ervaren DevOps Engineer met maar liefst 20 jaar ervaring in Linux systeembeheer en gerelateerde producten. Jou begeleider maakt deel uit van ons team van vier personen, die allen gespecialiseerd zijn in Google Cloud, Linux en Microsoft Azure.

Ons team van DevOps engineers richten zich voornamelijk op het bedienen van grote klanten en werken nauw samen met andere softwareontwikkelaars om oplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Zowel op technisch als op consultancygebied denkt ons team proactief mee met de klant, waarbij ze streven naar innovatieve en effectieve oplossingen.

Eens per week zal je met je begeleider eens sparren om uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en de opdracht. Daar blijft het natuurlijk niet bij, wij als DataVisual maar ook onze collega’s faciliteren in het kennisdelen door hier onder andere doelgericht tijd voor vrij te maken, maar ook tussendoor is geen vraag te veel. Wij moedigen nieuwsgierigheid aan. Hier geldt: je staat er nooit alleen voor.

Wat krijg je van ons?

  • Een bruto stagevergoeding van €400-, per maand;
  • Begeleiding van een professional op het gebied van DevOps die alle tijd heeft voor jou vragen en bereid is om kennis te delen;
  • Reiskostenvergoeding van €0.23 per kilometer;
  • Vrijdagmiddagborrels en personeelsuitjes op kosten van DataVisual;
  • De hele week kun je met korting paddelen met collega’s, direct naast ons pand! Of profiteer van een abonnement met korting bij een sportschool in de buurt van DataVisual;
  • Een eigen fijne werkplek binnen ons kantoor bij DataVisual, tussen professionals en medestudenten zodat jij optimaal van elkaar kan leren!

Heb je vragen over deze vacature of kunnen we je ergens anders mee helpen?