Vacature
Afstudeeropdrachten - Infrastructuur

Become part of IT.

1692971648651
Ilse ten Brinke Corporate Recruiter Datavisual
Zie jij jezelf al als onze toekomstig Datavisual collega? Of heb je nog vragen? Solliciteer hier direct of neem contact met mij op!
Stage
HBO Diploma/Bachelor's
System Development

Maak Impact met Infrastructuur bij DataVisual!

Welkom bij DataVisual! Ben je op zoek naar een dynamische en uitdagende afstudeeropdracht op het gebied van infrastructuur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als afstudeerder bij DataVisual krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen binnen een innovatieve omgeving, waarbij je wordt uitgedaagd om je vaardigheden op het gebied van infrastructuur te benutten en te ontwikkelen. Bij ons krijg je de mogelijkheid om te werken aan real-world projecten en tegelijkertijd ondersteund te worden door een team van ervaren professionals. Klaar om je stempel te drukken op de wereld van infrastructuur? Solliciteer dan op een van onze afstudeeropdrachten. Heb je zelf een idee voor een opdracht? Neem dan contact met ons op!

Afstudeeropdracht: Verbetering van Servicedesk Processen bij DataVisual

Als onderdeel van je afstudeeropdracht bij DataVisual ga je onderzoeken hoe het incident- en changemanagementproces binnen de Servicedesk van DataVisual efficiënter kan worden ingericht. De Servicedesk van DataVisual, een toonaangevende IT-partner, is verantwoordelijk voor het afhandelen van incidenten en kleine wijzigingen. Momenteel worden veel van deze werkzaamheden handmatig uitgevoerd, wat leidt tot langere doorlooptijden en herhaling van activiteiten.

Jouw taak is om te onderzoeken welke specifieke werkzaamheden binnen de incidentmanagement- en changemanagementprocessen geschikt zijn om te worden geautomatiseerd. Je richt je hierbij op het bevorderen van de zelfredzaamheid van klanten, het verkorten van doorlooptijden en uiteindelijk het verhogen van de klanttevredenheid. Je zult verschillende automatiseringsmogelijkheden evalueren en aanbevelingen ontwikkelen voor de implementatie van geautomatiseerde oplossingen.

In het kort;

 • Onderzoek naar optimalisatie van incident- en changemanagementprocessen binnen de Servicedesk van DataVisual
 • Identificatie van handmatige taken die geschikt zijn voor automatisering.
 • Evaluatie van automatiseringsmogelijkheden om zelfredzaamheid van klanten te bevorderen en doorlooptijden te verkorten.
 • Ontwikkeling van aanbevelingen voor implementatie van geautomatiseerde oplossingen.
 • Doel: Verbetering van efficiëntie en klanttevredenheid binnen de Servicedesk door automatisering en procesoptimalisatie.

Afstudeeropdracht: Verbetering van Autorisatiemodellen binnen Microsoft Azure

DataVisual, een vooraanstaande IT-partner in innovatie en technologie, hecht grote waarde aan de veiligheid van haar IT-oplossingen. Met meer dan 15 jaar ervaring streven we voortdurend naar verbetering. Het correct inrichten van autorisaties binnen Microsoft Azure is van cruciaal belang voor onze klanten. Concepten zoals "Privileged Identity Management", "Just Enough Access" en "Just In Time"-toegang bieden mogelijkheden tot versterking van de beveiliging.

Jouw opdracht is om te onderzoeken hoe de autorisatiemodellen binnen Microsoft Azure kunnen bijdragen aan een verbeterde veiligheid voor de klanten van DataVisual. Hierbij moet rekening gehouden worden met de balans tussen gebruiksgemak voor gebruikers en het vergroten van de beveiliging. Je presenteert je bevindingen en aanbevelingen in een adviesrapport, waarin je aangeeft in welke situaties elk concept het meest effectief kan worden ingezet om beide doelen te bereiken.

In het kort;

 • Onderzoek naar verbetering van autorisatiemodellen binnen Microsoft Azure.
 • Focus op veiligheid van IT-oplossingen voor klanten van DataVisual.
 • Analyse van concepten zoals "Privileged Identity Management", "Just Enough Access" en "Just In Time".
 • Beoordeling van balans tussen gebruikersgemak en beveiliging.
 • Adviesrapport met aanbevelingen voor effectief gebruik van autorisatiemodellen.

Afstudeeropdracht: Efficiënter werken met Microsoft Copilot bij DataVisual

DataVisual, een toonaangevende IT-partner die constant innoveert, wil haar klanten helpen om efficiënter te werken met behulp van de nieuwste technologieën. Recentelijk heeft Microsoft Copilot geïntroduceerd, een AI-tool die veel potentie heeft voor verbeterde workflows.

Jouw missie is om de impact van Microsoft Copilot op klanten van DataVisual te onderzoeken en te beoordelen. Vanuit het perspectief van de klant analyseer je de voor- en nadelen van Copilot en identificeer je de situaties waarin het meest effectief kan worden ingezet. Het resultaat van jouw onderzoek wordt verwerkt tot een gedetailleerde productbeschrijving, waarmee DataVisual haar klanten optimaal kan adviseren over het gebruik van Microsoft Copilot.

In het kort;

 • Onderzoek de impact van Microsoft Copilot op DataVisual's klanten.
 • Analyseer de voor- en nadelen van Copilot vanuit klantperspectief.
 • Identificeer situaties waarin Copilot het meest effectief kan worden ingezet.
 • Maak een gedetailleerde productbeschrijving voor klantadvies.

Jouw stagebegeleider en team

Tijdens je afstudeerperiode bij Datavisual word je begeleid door een van onze Cloud-specialisten en Skilled Servicedesk engineers uit een team van twaalf specialisten op het gebied van Modern Workplace en Azure. Bij DataVisual vormen onze Skilled Service Desk Engineers een hecht team van vijf ervaren professionals, samen zijn zij verantwoordelijk voor het afhandelen van klantvragen en zorgen we ervoor dat onze klanten altijd de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast werkt de Skilled servicedesk nauw samen met het projectteam, bestaande uit zeven ervaren IT-specialisten.

Eens per week zal je met hen eens sparren om uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en de opdracht. Daar blijft het natuurlijk niet bij, wij als DataVisual maar ook onze collega’s faciliteren in het kennisdelen door hier onder andere doelgericht tijd voor vrij te maken, maar ook tussendoor is geen vraag te veel. Wij moedigen nieuwsgierigheid aan. Hier geldt: je staat er nooit alleen voor.

Wat krijg je van ons?

 • Een bruto stagevergoeding van €400-, per maand;
 • Begeleiding van een professional op het gebied van Infrastructuur die alle tijd heeft voor jou vragen en bereid is om kennis te delen;
 • Reiskostenvergoeding van €0.23 per kilometer;
 • Vrijdagmiddagborrels en personeelsuitjes op kosten van DataVisual;
 • De hele week kun je met korting paddelen met collega’s, direct naast ons pand! Of profiteer van een abonnement met korting bij een sportschool in de buurt van DataVisual;
 • Een eigen fijne werkplek binnen ons kantoor bij DataVisual, tussen professionals en medestudenten zodat jij optimaal van elkaar kan leren!

Heb je vragen over deze vacature of kunnen we je ergens anders mee helpen?