Vacature
Afstudeeropdrachten - Infrastructuur

Become part of IT.

1692971648651
Ilse ten Brinke Corporate Recruiter Datavisual
Zie jij jezelf al als onze toekomstig Datavisual collega? Of heb je nog vragen? Solliciteer hier direct of neem contact met mij op!
Stage
HBO Diploma/Bachelor's
System Development

Maak Impact met Infrastructuur bij DataVisual!

Welkom bij DataVisual! Zoek je een uitdagende afstudeeropdracht in infrastructuur? Bij ons doe je hands-on ervaring op in een innovatieve omgeving, werk je aan echte projecten en krijg je begeleiding van ervaren professionals. Klaar om impact te maken? Solliciteer op een van onze opdrachten of neem contact op met je eigen idee!


Afstudeeropdracht: Verbetering van Servicedesk Processen


In deze afstudeeropdracht werk je aan het verbeteren van de incident- en changemanagementprocessen binnen de Servicedesk van DataVisual. De Servicedesk is verantwoordelijk voor het afhandelen van incidenten en kleine wijzigingen, maar momenteel worden veel werkzaamheden handmatig uitgevoerd, wat leidt tot langere doorlooptijden en herhaling van activiteiten. Als student krijg je de verantwoordelijkheid om te onderzoeken hoe deze processen efficiënter kunnen worden ingericht.

Je zult je richten op het identificeren van specifieke werkzaamheden binnen de incident- en changemanagementprocessen die geschikt zijn voor automatisering. Het doel is om de zelfredzaamheid van klanten te bevorderen, de doorlooptijden te verkorten en uiteindelijk de klanttevredenheid te verhogen. Je zult verschillende automatiseringsmogelijkheden evalueren en aanbevelingen ontwikkelen voor de implementatie van geautomatiseerde oplossingen.

Het verwachte eindresultaat van de opdracht is een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor procesoptimalisatie en automatisering, gericht op het verbeteren van de efficiëntie en klanttevredenheid binnen de Servicedesk van DataVisual.

Kernpunten van de opdracht: 
  • Doelstelling: Onderzoek en optimalisatie van de incident- en changemanagementprocessen binnen de Servicedesk om efficiëntie en klanttevredenheid te verbeteren. 
  • Technologieën: Automatiseringstools en processen voor incident- en changemanagement. Begeleiding: Ondersteuning door het Servicedesk-team en samenwerking met relevante afdelingen. 
  • Omgeving: Werken binnen de bestaande infrastructuur van de Servicedesk van DataVisual. Eindresultaat: Een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor automatisering en procesoptimalisatie. 
  • Uitdagingen: Het identificeren van de juiste taken voor automatisering en het waarborgen van een soepele implementatie van geautomatiseerde oplossingen. 

Afstudeeropdracht: Implementatie van Cloud PKI


In deze afstudeeropdracht werk je aan de implementatie van een Cloud-gebaseerde Public Key Infrastructure (PKI) bij DataVisual. Het doel is om een veilige en schaalbare oplossing te ontwikkelen voor Wifi-authenticatie op basis van certificaten, die eerste instantie bij DataVisual gaat worden geïmplementeerd en ook in de toekomst interessant kan zijn voor onze klanten. Dit project speelt een belangrijke rol in de overgang naar moderne cloudoplossingen, waarmee DataVisual de beveiliging bij klanten aanzienlijk wil verbeteren.

Je zult werken binnen onze Azure-omgeving, waarbij je gebruikmaakt van technologieën zoals Cloud PKI en Microsoft Intune (onderdeel van Microsoft 365). Je werkt zowel met bestaande systemen als nieuwe ontwikkelingen, waarbij de focus ligt op beveiliging. Het uiteindelijke doel is een werkend systeem voor interne tests, waarbij Wifi-authenticatie via certificaten succesvol moet verlopen.

Het succes van de opdracht wordt bepaald door het veilig kunnen uitgeven van certificaten waardoor automatisch instellen en verbinden met het Wifi-netwerk via deze certificaten mogelijk is, zonder tussenkomst van een eindgebruiker.

Kernpunten van de opdracht: 
  • Doelstelling: Ontwikkel een Cloud PKI-oplossing voor Wifi-authenticatie voor binnen de organisatie van DataVisual. 
  • Technologieën: Cloud PKI, Azure, Intune (Microsoft 365). 
  • Omgeving: Werken binnen de bestaande IT-infrastructuur met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. 
  • Eindresultaat: Een werkend Cloud PKI-systeem voor Wifi-authenticatie met certificaten. 
  • Uitdaging: De complexiteit van het concept van PKI vormen de grootste uitdaging.

Jouw stagebegeleider en team

Tijdens je afstudeerperiode bij Datavisual word je begeleid door een van onze Cloud-specialisten en Skilled Servicedesk engineers uit een team van twaalf specialisten op het gebied van Modern Workplace en Azure. Bij DataVisual vormen onze Skilled Service Desk Engineers een hecht team van vijf ervaren professionals, samen zijn zij verantwoordelijk voor het afhandelen van klantvragen en zorgen we ervoor dat onze klanten altijd de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast werkt de Skilled servicedesk nauw samen met het projectteam, bestaande uit zeven ervaren IT-specialisten.

Eens per week zal je met hen eens sparren om uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en de opdracht. Daar blijft het natuurlijk niet bij, wij als DataVisual maar ook onze collega’s faciliteren in het kennisdelen door hier onder andere doelgericht tijd voor vrij te maken, maar ook tussendoor is geen vraag te veel. Wij moedigen nieuwsgierigheid aan. Hier geldt: je staat er nooit alleen voor.

Wat krijg je van ons?

  • Een bruto stagevergoeding van €400-, per maand;
  • Begeleiding van een professional op het gebied van Infrastructuur die alle tijd heeft voor jou vragen en bereid is om kennis te delen;
  • Reiskostenvergoeding van €0.23 per kilometer;
  • Vrijdagmiddagborrels en personeelsuitjes op kosten van DataVisual;
  • De hele week kun je met korting paddelen met collega’s, direct naast ons pand! Of profiteer van een abonnement met korting bij een sportschool in de buurt van DataVisual;
  • Een eigen fijne werkplek binnen ons kantoor bij DataVisual, tussen professionals en medestudenten zodat jij optimaal van elkaar kan leren!

Heb je vragen over deze vacature of kunnen we je ergens anders mee helpen?