Vacature
Afstudeeropdrachten - Software ontwikkeling

Become part of IT.

1692971648651
Ilse ten Brinke Corporate Recruiter Datavisual
Zie jij jezelf al als onze toekomstig Datavisual collega? Of heb je nog vragen? Solliciteer hier direct of neem contact met mij op!
Stage
HBO Diploma/Bachelor's
Software Development

Maak Impact met Software ontwikkeling bij DataVisual!

Welkom bij DataVisual! Zoek je een uitdagende afstudeeropdracht in softwareontwikkeling? Bij ons doe je hands-on ervaring op in een innovatieve omgeving, werk je aan echte projecten en krijg je begeleiding van ervaren professionals. Klaar om impact te maken? Solliciteer op een van onze opdrachten of neem contact op met je eigen idee!

Afstudeeropdracht: Migratie naar Zero-Downtime Databasestrategie 

In deze afstudeeropdracht werk je aan de migratie naar een zero-downtime databasestrategie voor de software van DataVisual. Aangezien onze klanten 24/7 werken, is het cruciaal om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen tijdens het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit en het uitvoeren van migraties. De applicaties van DataVisual maken gebruik van relationele databases, waarvan sommige enorme omvang hebben met tientallen miljoenen rijen. De student krijgt de verantwoordelijkheid om de meest geschikte oplossing voor deze uitdaging te onderzoeken en dit te realiseren in een Proof of Concept (PoC). Tevens is het belangrijk om best practices te identificeren voor toekomstige migraties. 

Je zult werken met moderne databasesystemen en migratietools, en krijgt toegang tot de infrastructuur van DataVisual om de implementatie van de zero-downtime oplossing te testen. Tijdens de opdracht word je ondersteund door het ontwikkelteam en werk je nauw samen met de operations afdeling om ervoor te zorgen dat de oplossing naadloos integreert met bestaande processen.

Het verwachte eindresultaat van de opdracht is een goed doordachte migratiestrategie en de implementatie van een zero-downtime databaseoplossing, inclusief een onderzoeks- en adviesrapport dat de bevindingen en aanbevelingen documenteert.

Kernpunten van de opdracht: 
  • Doelstelling: Onderzoek en implementatie van een zero-downtime databasestrategie om bedrijfscontinuïteit te waarborgen tijdens migraties. 
  • Technologieën: Relationele databasesystemen, migratietools en relevante technologieën voor zero-downtime implementaties. Begeleiding: Ondersteuning en samenwerking met de software afdeling binnen DataVisual. 
  • Omgeving: Toegang tot de infrastructuur van DataVisual voor het testen van de implementatie. 
  • Eindresultaat: Een goed doordachte migratiestrategie en een proof of concept van de zero-downtime databaseoplossing, samen met een onderzoeks- en adviesrapport. 
  • Uitdagingen: Het waarborgen van zero-downtime tijdens de migratie en het omgaan met grote, complexe datasets. 

Afstudeeropdracht: Onderzoek en Implementatie van Serverless Functions 

In deze afstudeeropdracht werk je aan een onderzoek naar het gebruik van serverless functions binnen de cloudomgeving van DataVisual. Grote cloudproviders zoals AWS, Microsoft, en Google bieden steeds meer serverless-functionaliteiten aan. DataVisual wil onderzoeken hoe deze technologie kan worden ingezet en hoe onderhoudsvriendelijk dit is voor toekomstige projecten.

Een belangrijk aspect van de opdracht is het onderzoeken van een mogelijke use case waarbij data geanonimiseerd moet worden wanneer deze wordt gebruikt voor andere doeleinden dan productie. Dit kan dienen als casestudy om de bruikbaarheid van serverless functions te testen, waarbij het doel is om een nuttige en schaalbare oplossing te ontwikkelen. 

Tijdens de opdracht zul je een onderzoeksrapport opstellen waarin de verschillende aanbieders van serverless functions worden vergeleken, met een focus op voor- en nadelen. Daarnaast wordt verwacht dat je een implementatie van serverless functions realiseert en een adviesrapport opstelt over hoe deze technologie in de toekomst kan worden ingezet bij DataVisual.

Kernpunten van de opdracht: 
  • Doelstelling: Onderzoeken en implementeren van serverless functions binnen de Cloud omgeving van DataVisual, met een focus op data-anonimisering. 
  • Technologieën: Serverless functions aangeboden door AWS, Microsoft, Google. 
  • Omgeving: Cloudomgeving van DataVisual met een casestudy voor data-anonimisering. 
  • Eindresultaat: Een onderzoeksrapport over de aanbieders van serverless functions, een werkende implementatie van serverless functions, en een adviesrapport over toekomstig gebruik. 
  • Uitdagingen: Het testen van serverless functions in een productieomgeving en het waarborgen van schaalbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. 

Afstudeeropdracht: Toepassing van AI binnen een Management Applicatie 

In deze afstudeeropdracht onderzoek en implementeer je de mogelijkheden van AI binnen een managementplatform dat inzicht geeft in diverse taken en verantwoordelijkheden. Het platform helpt gebruikers om overzicht te houden over belangrijke thema's zoals operationeel beheer, veiligheid, en onderhoudsprocessen. De opdracht richt zich op het efficiënter maken van dit proces door middel van AI, waardoor gebruikers sneller toegang krijgen tot relevante informatie en analyses. 

Het doel is om AI te integreren in het dashboard van de applicatie. Dit kan in de vorm van een widget die automatisch een samenvatting geeft van de belangrijkste taken voor de ingelogde gebruiker. Voor managementniveau moet AI helpen om op een overzichtelijke manier statusupdates te bieden, waarbij niet alleen cijfers worden gepresenteerd, maar ook trends en inzichten. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid van een chatbot die direct vragen kan beantwoorden en de gebruikerservaring kan verbeteren. 

De opdracht vereist een grondig onderzoek naar de beste AI-tools en methoden die toegepast kunnen worden binnen een bestaande cloud-infrastructuur, waarbij privacy en toegangsrechten een belangrijke rol spelen. De AI zal moeten worden getraind met behulp van Azure AI API om de juiste data en adviezen te leveren, afgestemd op de behoeften van de gebruiker.

Kernpunten van de opdracht: 
  • Doelstelling: Integratie van AI binnen een managementapplicatie om gebruikers gericht en automatisch informatie te bieden, en de interactie met het platform te verbeteren. 
  • Technologieën: Azure AI, machine learning (ML), dashboard-integratie, chatbotfunctionaliteiten. 
  • Omgeving: Werken binnen een bestaande cloud-infrastructuur met aandacht voor privacy en toegangsbeheer. 
  • Eindresultaat: Een onderzoeksrapport met een vergelijking van AI-tools en hun voor- en nadelen, een werkende AI-integratie in het dashboard, en een adviesrapport over de toekomstige inzet van AI. 
  • Uitdagingen: Beheer van privacygevoelige informatie, gebruiker specifieke data-analyse, en het trainen van de AI om relevante en accurate resultaten te leveren.

Jouw stagebegeleider en team

Tijdens jouw afstudeerstage word je begeleid door een van onze ervaren Lead Engineers, die deel uitmaakt van ons team van tien softwareontwikkelaars. Met maar liefst 7 jaar ervaring binnen ons vakgebied bij DataVisual is hij een waardevolle bron van kennis en expertise. Hij heeft zich gespecialiseerd in Java, PHP en Spring Boot, met bijzondere kennis van het CodeIgniter-framework.

Eens per week zal je met hen eens sparren om uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en de opdracht. Daar blijft het natuurlijk niet bij, wij als DataVisual maar ook onze collega’s faciliteren in het kennisdelen door hier onder andere doelgericht tijd voor vrij te maken, maar ook tussendoor is geen vraag te veel. Wij moedigen nieuwsgierigheid aan. Hier geldt: je staat er nooit alleen voor.

Wat krijg je van ons?

  • Een bruto stagevergoeding van €400-, per maand;
  • Begeleiding van een professional op het gebied van Softwareontwikkeling die alle tijd heeft voor jou vragen en bereid is om kennis te delen;
  • Reiskostenvergoeding van €0.23 per kilometer;
  • Vrijdagmiddagborrels en personeelsuitjes op kosten van DataVisual;
  • De hele week kun je met korting paddelen met collega’s, direct naast ons pand! Of profiteer van een abonnement met korting bij een sportschool in de buurt van DataVisual;
  • Een eigen fijne werkplek binnen ons kantoor bij DataVisual, tussen professionals en medestudenten zodat jij optimaal van elkaar kan leren!

Heb je vragen over deze vacature of kunnen we je ergens anders mee helpen?