Vacature
Afstudeeropdrachten - Software ontwikkeling

Become part of IT.

1692971648651
Ilse ten Brinke Corporate Recruiter Datavisual
Zie jij jezelf al als onze toekomstig Datavisual collega? Of heb je nog vragen? Solliciteer hier direct of neem contact met mij op!
Stage
HBO Diploma/Bachelor's
Software Development

Maak Impact met Software ontwikkeling bij DataVisual!

Welkom bij DataVisual! Ben je op zoek naar een dynamische en uitdagende afstudeeropdracht op het gebied van Softwareontwikkeling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als afstudeerder bij DataVisual krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen binnen een innovatieve omgeving, waarbij je wordt uitgedaagd om je programmeervaardigheden te benutten en te ontwikkelen. Bij ons krijg je de mogelijkheid om te werken aan real-world projecten en tegelijkertijd ondersteund te worden door een team van ervaren professionals. Klaar om je stempel te drukken op de wereld van softwareontwikkeling? Solliciteer dan op één van onze afstudeeropdrachten. Heb je zelf een idee voor een opdracht? Neem dan contact met ons op!

Afstudeeropdracht: Migratie van Backend-applicatie naar een Node.js Server

Binnen ons softwareontwikkelingsteam zien we een trend waarbij steeds meer projecten worden ontworpen met een API-driven aanpak. Momenteel ontwikkelen we deze API's vaak nog in PHP of Java Spring Boot, wat een solide oplossing biedt. Echter, we zijn benieuwd naar de voordelen en nadelen van het gebruik van een Node.js-server met een ORM. Hoe beïnvloedt dit de veiligheid en wat betekent dit voor onze OTAP-straat? En welke impact heeft dit op de ontwikkelsnelheid van applicaties? Dit zijn vragen waar we graag meer inzicht in willen krijgen.

Deze afstudeeropdracht omvat een grondig onderzoek naar de mogelijke gevolgen van het migreren van onze backend-applicatie naar een Node.js-server met een Object-Relational Mapping (ORM). Het onderzoek zal worden toegepast op een specifiek project.

In het kort;

 • Onderzoek naar migratie van backend-applicatie naar een Node.js-server.
 • Evaluatie van voordelen en nadelen van Node.js met een ORM.
 • Analyse van veiligheidsimplicaties en impact op de OTAP-straat.
 • Onderzoek naar de ontwikkelsnelheid van applicaties.
 • Toepassing van bevindingen op een specifiek project,.

Afstudeeropdracht: Migratie naar Zero-Downtime Databasestrategie bij DataVisual

Bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit in onze software stuiten we regelmatig op migraties. Echter, aangezien onze klanten 24/7 werken, streven we naar zero-downtime om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Onze applicaties maken vrijwel allemaal gebruik van relationele databases, waarvan sommige enorme omvangen hebben met tientallen miljoenen rijen. We willen onderzoeken welke oplossing het meest geschikt is voor deze uitdaging en dit realiseren in een Proof of Concept (PoC). Daarnaast willen we, indien nodig, de best practice identificeren voor toekomstige migraties.

Dit biedt een unieke kans om bij te dragen aan de optimalisatie van onze ontwikkelprocessen en om waardevolle ervaring op te doen in het onderzoeken en implementeren van geavanceerde databasestrategieën.

In het kort;

 • Onderzoek naar migratie naar zero-downtime databasestrategie bij DataVisual.
 • Ontwikkeling van migratiestrategie en ontwikkelproces.
 • Implementatie van zero-downtime databaseoplossing.
 • Opstellen van onderzoeks- en adviesrapport.

Afstudeeropdracht: Optimalisatie van Dataretentie bij DataVisual

De systemen van onze klanten groeien snel, resulterend in relationele databases van meer dan 71 GB. Deze omvang kan leiden tot prestatieproblemen en een verhoogd risico op fouten zoals deadlocks. Om deze uitdagingen aan te pakken, willen we onderzoeken hoe we deze datasets kunnen verkleinen naar alleen relevante gegevens, terwijl overige data beschikbaar blijft.

Dit biedt een unieke kans om bij te dragen aan de optimalisatie van dataretentieprocessen binnen DataVisual en waardevolle ervaring op te doen in het onderzoeken en implementeren van geavanceerde datamanagementoplossingen.

In het kort;

 • Onderzoek naar optimalisatie van dataretentie bij DataVisual.
 • Adviesrapport over dataretentie.
 • Implementatie van gekozen oplossing.
 • Doel: Verkleinen van relationele databases naar alleen relevante data, terwijl overige data beschikbaar blijft.

Jouw stagebegeleider en team

Tijdens jouw afstudeerstage word je begeleid door een van onze ervaren Lead Engineers, die deel uitmaakt van ons team van tien softwareontwikkelaars. Met maar liefst 7 jaar ervaring binnen ons vakgebied bij DataVisual is hij een waardevolle bron van kennis en expertise. Hij heeft zich gespecialiseerd in Java, PHP en Spring Boot, met bijzondere kennis van het CodeIgniter-framework.

Eens per week zal je met hen eens sparren om uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en de opdracht. Daar blijft het natuurlijk niet bij, wij als DataVisual maar ook onze collega’s faciliteren in het kennisdelen door hier onder andere doelgericht tijd voor vrij te maken, maar ook tussendoor is geen vraag te veel. Wij moedigen nieuwsgierigheid aan. Hier geldt: je staat er nooit alleen voor.

Wat krijg je van ons?

 • Een bruto stagevergoeding van €400-, per maand;
 • Begeleiding van een professional op het gebied van Softwareontwikkeling die alle tijd heeft voor jou vragen en bereid is om kennis te delen;
 • Reiskostenvergoeding van €0.23 per kilometer;
 • Vrijdagmiddagborrels en personeelsuitjes op kosten van DataVisual;
 • De hele week kun je met korting paddelen met collega’s, direct naast ons pand! Of profiteer van een abonnement met korting bij een sportschool in de buurt van DataVisual;
 • Een eigen fijne werkplek binnen ons kantoor bij DataVisual, tussen professionals en medestudenten zodat jij optimaal van elkaar kan leren!

Heb je vragen over deze vacature of kunnen we je ergens anders mee helpen?