Blogs

5 redenen om te kiezen voor een Modern Workplace

Insights | 5 redenen modern workplace (header) | DataVisual

Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Ook de werkvloer ziet er niet meer uit zoals vijf jaar geleden. Het is een stuk rustiger op de kantoren en deels thuiswerken is voor veel bedrijven normaal geworden. Een Modern Workplace is dé oplossing voor een optimale werkomgeving die zorgt voor structuur, beschikbaarheid en efficiëntie. In deze blog geven wij je 5 redenen om te kiezen voor een Modern Workplace.

 1. Altijd overal beschikbaar

  Juist als medewerkers op verschillende locaties werken is niets zo belangrijk als een efficiënte digitale werkplek; je moet toegang hebben tot alle applicaties en documenten die je nodig hebt, of dit nu op kantoor is of thuis aan de eettafel. Door het implementeren van een Modern Workplace zorg je ervoor dat alle medewerkers eenvoudig overal bij kunnen

 2. Gemakkelijk en beveiligd toezicht

  Een Modern Workplace houdt rekening met het meenemen van apparaten, zoals laptop of tablets. Doordat er voor alle apparaten een veilige en versleutelde connectie is ontwikkeld met de bedrijfsapplicatie, is het beheer een stuk eenvoudiger en ben je verzekerd van een veilige werkplek.

 3. Eenvoudig te personaliseren

  Als medewerker kan je zelf het device kiezen en zo inrichten dat jij het optimaal gebruikt en efficiënt al je werkzaamheden uitvoert. Als de online omgeving naar wens is ingericht, deel je ook eenvoudig documenten, bestanden en applicaties.

  Niet iedere medewerker heeft dezelfde bestanden en applicaties nodig. Door dit te automatiseren op basis van functies voorkom je dat ICT je alle werkplekken zelf moet opzetten, wat veel tijd kost. Zo kan een medewerker snel aan de slag met de applicaties die hij nodig heeft.

 4. Altijd up-to-date

  Een Modern Workplace verbindt alle bestanden, applicaties en devices in één cloudoplossing. Platforms als Microsoft en Google zijn continu up-to-date, zodat iedereen altijd toegang heeft tot de nieuwste versies. Zo hebben medewerkers altijd de juiste bestanden bij de hand en kan IT updates snel en integraal uitrollen.

 5. Optimale samenwerking

  Je hebt altijd toegang tot dezelfde bestanden en hoeft niet meer heen en weer te mailen. Zo communiceer je eenvoudig met collega’s en werk je altijd in hetzelfde bestand. Op deze manier verhoog je de productiviteit van het bedrijf en voorkom je dat bestanden verloren raken.

Kosten besparen met een Modern Workplace

De Modern Workplace is erg flexibel en zorgt ervoor dat je overal werkt met je gedeelde bestanden en de benodigde applicaties. Maar misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een Modern Workplace: je zorgt ervoor dat je tijd en kosten uitspaart op je ICT-afdeling. Updates worden snel en op afstand uitgerold, en de afdeling krijgt de tijd om waarde toe te voegen met hun expertise.

Bij DataVisual realiseer je een Modern Workplace voor jouw bedrijf of organisatie. We hebben hierin verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan software implementatie en gebruikerstrainingen op maat. Wij zorgen voor een complete werkplek met laptop en alles wat je nodig hebt om optimaal te presteren, op kantoor, thuis of op locatie.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Modern Workplace iets voor jou?