Blogs

De voor- en nadelen van Microsoft Azure

Voor en nadelen azure

Gartner noemde Microsoft Azure leider in Cloud Infrastructure as a Service. Nu steeds meer bedrijven naar de Cloud migreren om digitale transformatie binnen hun organisaties te stimuleren, zien wij een enorme toename in het gebruik van Azure. Daarom hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen voor u op een rij gezet.

Voordelen van Microsoft Azure

Security
Microsoft Azure heeft een sterke focus op beveiliging, volgens het standaard beveiligingsmodel: detecteren, beoordelen, diagnosticeren, stabiliseren en sluiten. In combinatie met krachtige cyberbeveiligingscontroles heeft dit model Azure in staat gesteld om meerdere certificeringen te behalen. Niet alleen het platform is beveiligd, maar ook de eindgebruiker is beveiligd met Azure. Dit beschermingsniveau op meerdere lagen is essentieel omdat beveiligingsbedreigingen zich dagelijks kunnen voordoen, en zich richten op eindgebruikers en de gegevens van uw bedrijf in gevaar brengen. Azure biedt eenvoudige, gebruiksvriendelijke services voor betere bescherming, zoals meervoudige verificatie en vereisten aan wachtwoorden.

Schaalbaarheid
Schaalbaarheid is de ruggengraat van elke cloud provider, en Azure is niet anders. Denk bijvoorbeeld aan het volgende: een bedrijf voert de laatste 2 dagen van de maand SQL-rapporten uit, met veel rekenkracht. Op de laatste twee dagen van de maand is er een toename van rapportactiviteit, waardoor meer rekenkracht nodig is. Microsoft Azure maakt het eenvoudig om rekenkracht omhoog of omlaag te schalen met niets meer dan een klik op een knop. Met deze schaalbare structuur hebben bedrijven de flexibiliteit om alleen te betalen voor wat ze gebruiken.

Beschikbaarheid
Wanneer u de SLA van Azure bekijkt, zult u merken dat de uptime-garantie die u krijgt 99,95% is. In realtime uren betekent dit dat u over een heel jaar ongeveer 4,5 uur downtime kunt verwachten. Vergelijkbare services van concurrerende merken of on-premise oplossingen bieden uptime-percentages van 98%, 95% en soms 90% voor dezelfde prijs als Azure.

Kosten
Het is absoluut noodzakelijk om IT-budgetten in gedachten te houden bij het kiezen van een cloudprovider, daarom is het Microsoft Azure-platform zo aantrekkelijk voor veel organisaties. Dankzij Azure's ‘pay-as-you-go-prijzen’ kunnen bedrijven hun IT-budgetten beter beheren door alleen in te kopen als ze het nodig hebben. Bovendien stelt de Cloud omgeving bedrijven in staat om zowel klantapplicaties als interne apps in de Cloud te lanceren, wat bespaart op IT-infrastructuurkosten en tegelijkertijd de hardware- en onderhoudslasten voor intern IT-beheer vermindert.

Nadelen van Microsoft Azure

Beheer vereist
Zoals met elke andere oplossing, zijn er een aantal nadelen met Microsoft Azure. In tegenstelling tot SaaS-platforms waar de eindgebruiker informatie consumeert (bijvoorbeeld Office 365), verplaatst IaaS (Azure) de rekenkracht van uw bedrijf, uw datacenter of kantoor naar de Cloud. Zoals bij de meeste Cloud serviceproviders, moet Azure vakkundig worden beheerd en onderhouden, inclusief patching en monitoring.

Platform expertise
In tegenstelling tot lokale servers heeft Azure expertise nodig om ervoor te zorgen dat alle bewegende delen efficiënt samenwerken. Een veelgemaakte fout van beheerders die niet volledig betrokken zijn bij hun Cloud servers, is om Cloud services te veel te laten leveren. Hoewel het een veelgemaakte fout is, vertaalt de rekenkracht van on-premise servers zich niet eenduidig in de Cloud, wat bedrijven mogelijk duizenden euro’s per jaar kost.

Onze architecten en consultants helpen organisaties op een snelle manier, en met minimale impact te transformeren naar Azure. Onze aanpak van een digitale transformatie met snelheid en schaalbaarheid brengt applicaties, infrastructuur en security samen door het volledige potentieel van Azure te benutten.


Diensten Cloud
Stel jouw succes veilig in de Cloud
LOWRES 1920px Data Visual nov2022 3189 ARW Dx O Deep PRIME
Insights Blogs
Flinke besparing op IT-uitgaven met de Cloud
Insights | Besparen op IT-uitgaven met de Cloud (header) | DataVisual
Insights Blogs
Optimale beveiliging binnen de Cloud
Cloud beveiliging WEB