Blogs

Deze 6 zaken moeten onderdeel zijn van jouw moderne digitale werkplek

LOWRES 1920px Data Visual okt2022 45 Edit
Inhoudsopgave
  • 1. Samenwerkingstools
  • 2. Mobiel werken
  • 3. Cloud computing
  • 4. Virtualisatie
  • 5. Internet-of-things
  • 6. Beveiliging
Modern Workplace
3 minuten
08-03-23

De Modern Workplace is een volledig ingerichte en doordachte digitale werkplek. Medewerkers hebben toegang tot de juiste applicaties en zijn altijd verbonden met elkaar voor een effectieve samenwerking. Is de Modern Workplace van jouw organisatie al future proof? Wij laten zien welke zaken zeker onderdeel moeten zijn van een goede moderne digitale werkplek.

Samenwerking is de sleutel tot succes. Ook nu werkplekken mobieler zijn geworden. Waar je een aantal jaar geleden nog met alle collega’s op kantoor zat, is dat nu minder vanzelfsprekend. Je werkt op locatie, je hebt een thuiswerkdag of doet vergaderingen bij een klant op kantoor. Gaandeweg is deze manier van werken steeds normaler geworden, maar wij zien dat veel digitale werkplekken deze ontwikkelingen niet hebben bijgehouden.

1. Samenwerkingstools

Welke tools hebben medewerkers nodig in hun dagelijks werk? Applicaties over met elkaar in contact te staan, resultaten te delen, bestanden te updaten óf applicaties die heel specifiek zijn voor jouw organisatie of branche. Jij hebt al uitgedacht welke collega’s bepaalde applicaties nodig hebben. Zo creëer je de ideale digitale werkplek voor iedere werknemer. En daarbij zorg je er natuurlijk voor dat die applicaties op meerdere devices beschikbaar zijn.

2. Mobiel werken

Werken op afstand is niet meer weg te denken uit de hedendaagse werkdag. De Modern Workplace zorgt ervoor dat medewerkers het beste uit zichzelf halen, doordat ze altijd en overal met elkaar verbonden zijn. Maar dan moeten alle devices daar wel op ingesteld zijn. Maak applicaties beschikbaar en creëer een veilige en snelle verbinding.

3. Cloud computing

Waar je ook bent, met de Modern Workplace kan je inloggen op ieder device. Onderweg, thuis of op kantoor, medewerkers kunnen altijd en overal werken. Door het gebruik van cloudcomputing­services, zoals Microsoft Azure of Google GCP, kan een organisatie haar IT-infrastructuur op een efficiëntere manier beheren en de productiviteit verhogen.

4. Virtualisatie

Door virtualisatie beheert jouw organisatie haar IT-infrastructuur op een flexibelere manier. Documenten zijn altijd beschikbaar, in te zien en te bewerken. Zo bespaar je je de rompslomp van documentversies en mailcontact over en weer.

De Modern Workplace is altijd up-to-date en je maakt altijd gebruik van de nieuwste functionaliteiten van Microsoft en Google. Zo verlaag je ook de kosten op onderhoud.

5. Internet-of-things

Door het gebruik van IoT-technologie kan een organisatie haar processen automatiseren en efficiënter maken. Medewerkers richten hun online omgeving zo in dat ze altijd toegang hebben tot de bestanden, apps en documenten en dat deze eenvoudig worden gedeeld. Bovendien staat alles in verbinding waardoor iedereen over de laatste versie beschikt.

6. Beveiliging

De toename van devices en verbindingen maakt het aanvalsoppervlak voor cybercriminelen groter. Des te belangrijk is het om te zorgen voor een veilige toegang voor werknemers én educatie over het belang van security. Versterk de beveiliging van de werkplek door beveiligingsmaatregelen zoals antivirussoftware en firewalls, om te voorkomen dat er dataverlies of -diefstal plaatsvindt.

DataVisual kan je volledig ontzorgen in jouw implementatie naar een digitale werkplek. Wij bieden een werkplek die veilig, betrouwbaar en bovendien eenvoudig in gebruik is. Wil je overgaan op een volledige en gepersonaliseerde Modern Workplace? We geven je graag advies.

Maak hier een afspraak