Blogs

Optimale beveiliging binnen de Cloud

Cloud beveiliging WEB
  1. Home
  2. Insights
  3. Blogs
  4. Optimale beveiliging binnen de Cloud
Cloud Security
3 minuten
28-10-21

In het afgelopen decennium is de vraag naar cloudgebaseerde toepassingen en opslag sterk toegenomen. Hoewel de overstap naar de Cloud veel flexibiliteit en schaalbaarheid biedt, brengt deze ook specifieke uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van beveiliging, aangezien de Cloud toegankelijk is via het internet. Teruggaan naar on-prem applicaties is ook geen overweging, want de voordelen van cloudtechnologieën zijn te groot om te missen.

Een betere oplossing zou zijn om een evenwicht te vinden tussen de voordelen van de Cloud en de beveiliging ervan door gebruik te maken van technologieën, tools en gestroomlijnde beveiligingsstrategieën. Eén zo’n tool is de Microsoft Cloud App Security (MCAS), een tool met vele functies om jouw gegevens te beschermen, de toegang te controleren en cyberbedreigingen te bestrijden.

Wat is Microsoft Cloud App Security en wat kan je ermee?

Eigenlijk werkt Microsoft Cloud App Security als een bewakingshulpmiddel, een firewall en een authenticatiehulpmiddel dat jouw gegevens en applicaties altijd beschermt. Laten we dit wat uit elkaar halen om duidelijk te krijgen wat deze tool allemaal nou echt biedt. Microsoft Cloud App Security geeft zicht op de toegang van apps en data, daarnaast houdt het activiteiten bij van gebruikers in de gaten en wordt gevoelige informatie geclassificeerd en beschermt.

De mogelijkheden van Microsoft Cloud App Security op een rijtje:

  • Controleer app- en gegevensgebruik;
  • Afwijkingen in gebruikersgedrag detecteren;
  • Vertrouwelijke gegevens delen met een beperkte groep gebruikers;
  • Toegangsregels opleggen;
  • Integreren met Cloud service API’s zoals Azure, Dropbox en meer.

Bovenstaande mogelijkheden hangen wel af van welke versie MCAS je kiest. Zo heb je Office 365 Cloud App Security, deze versie biedt zichtbaarheid en controle over de Microsoft 365 suite met behulp van het bestaande beleid voor voorkoming van gegevensverlies. Daarnaast kan je kiezen voor Azure Active Directory Cloud App. Deze versie geeft inzicht in het gebruik van Cloud apps en je kan controle uitoefenen via de Azure Active Directory.

Wat doet DataVisual met MCAS?

Bij DataVisual bieden wij diverse oplossingen binnen de Cloud. Hierbij kunnen wij ook Microsoft Cloud App Security leveren, zodat je alles optimaal beveiligd hebt in de Cloud. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder, zodat jij ook al jouw gegevens en data uitstekend beveiligd hebt in de Cloud en cyberbedreigingen kan tegengaan.