Blogs

Hoe transformeer je arbo met de kracht van data?

LOWRES 1920px Data Visual okt2022 9832 Edit
Inhoudsopgave
  • Efficiëntie en controle: de voordelen van data-analyse
  • MySigns: de springplank naar data-gedreven arbo
3 minuten
30-08-23

Stel je voor dat je op een dag realiseert dat je op de ongebruikte goudmijn van jouw data zit. Het gevoel van de mogelijkheden die zich voor je openen. Dit is de realiteit voor veel managers van arbodiensten. Ze hebben toegang tot een schat aan data, maar worstelen om deze effectief te benutten.

Het begint allemaal met inzicht. Met de juiste tools kan data je helpen om je klanten beter te adviseren. Je gaat verder dan losse cijfers en droge rapportages. Je begint het complete verhaal van hun verzuim te vertellen. De mogelijkheden voor nieuwe diensten en verdienmodellen worden duidelijk, en je ziet nieuwe kansen.

Efficiëntie en controle: de voordelen van data-analyse

Maar data kan je ook helpen om de efficiëntie van je teams te verbeteren. Een goed data-dashboard kan je in een oogopslag laten zien of de caseload goed verdeeld is, of er teams zijn die achterlopen, of je al je klanten goed bedient. De opluchting is groot als je beslissingen kunt nemen op basis van de actuele realiteit van je operatie.

Het is frustrerend als je verzuimsysteem niet kan rapporteren per team, taak, taaksoort, contracttype en contract. Maar met de juiste tools kun je deze hindernis overwinnen. Je haalt de data uit je verzuimsysteem en begint te analyseren met beter gereedschap. De controle die je hebt als je diep in je proces duikt en risico's voorkomt, is onbetaalbaar.

Het combineren van de data uit je verzuimsysteem met je financiële administratie kan een echte gamechanger zijn. Je kunt de tijd die je aan een klant besteedt direct koppelen aan de opbrengsten. Het geeft een goed gevoel als je ziet welke klanten winstgevend en als je betere keuzes kunt maken bij het afsluiten van nieuwe contracten.

MySigns: de springplank naar data-gedreven arbo

Het gebruik van ervaringsdata om vooraf te bepalen welk dienstenpakket het best past bij een nieuwe klant, kan voelen als het hebben van een kristallen bol. Het biedt je de mogelijkheid om altijd de meest optimale contractvorm aan te bieden, wat een enorme voldoening geeft. Maar de uitdagingen zijn nog niet voorbij. Er zijn nog steeds hindernissen te overwinnen, zoals het kweken van bewustzijn en het samenwerken tussen IT en business.

MySigns is de oplossing en jouw partner in deze transformatie. Het helpt je om je data te verzamelen, integreren, filteren en normaliseren. Het biedt je instant antwoorden voor businessvragen die anders vaak onoplosbaar blijven. Het is jouw springplank naar een beter werkend proces en beter advies aan je klanten.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met de transformatie. Lees onze whitepaper en ontdek 5 manieren om als arbodienst echt waarde uit data te halen.