Applicaties

Welke soorten apps zijn er?

 • Cross-platform apps
  Cross-platform app is het proces van het creëren van mobiele apps die ingezet of gepubliceerd kunnen worden op meerdere platformen met behulp van een enkele codebase. In plaats van de app meerdere malen te moeten ontwikkelen met behulp van de Native technologieën voor elk platform.
 • Hybride apps
  Een hybride app lijkt sterk op een native app. Net als de native apps zijn ze te downloaden in de Apple- of Google store. Het grootste verschil tussen hybride en native apps, is dat een hybride app wel direct werkt op zowel Android als iOS en voor een native app moet je hier twee aparte apps voor bouwen.

 • Mobile apps
  Een mobile app is een soort applicatiesoftware die is ontworpen om te draaien op een mobiel apparaat, zoals een smartphones of een tabletcomputer. Mobiele applicaties dienen vaak om gebruikers te voorzien van soortelijke diensten die ook op pc’s worden gebruikt.

 • Native apps
  Een native app kan gebruik maken van de camera, GPS, meldingen en andere functionaliteiten van het apparaat. Ook kunnen apps complexere berekeningen maken waardoor ze sneller zijn en meer mogelijkheden, waaronder het versturen van pushberichten.
 • Webapps
  Een webapp is een programma die draait op een webserver. De webapps kunnen met veel verschillende technieken ontwikkeld worden, maar zullen resulteren in code die je in een webbrowser kunt bekijken. Dit is meestal HTML-code. Deze kan je vergelijken met een mobiel geoptimaliseerde website. De app is in sommige gevallen te downloaden middels een pictogram, welke je vervolgens op het mobiele device kan installeren.
Benieuwd naar wat apps voor jou kunnen betekenen?