Applicaties

Soorten Applicaties

Alle soorten apps op een rijtje

Door de verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows, etc.) devices en manieren van programmeren bestaan er verschillende soorten apps, onder te verdelen in:

• Cross-platform apps
    Cross-platform app is het proces van het creƫren van mobiele apps die kunnen worden ingezet of gepubliceerd op meerdere platformen met behulp van een enkele codebase. In plaats van de app meerdere malen te moeten ontwikkelen met behulp van de Native technologieƫn voor elk platform.

• Hybride apps
    Een hybride app lijkt sterk op de native apps. Net als de native apps zijn ze te downloaden in de Apple- of Google store. Het grootste verschil tussen hybride- en native apps is dat een hybride app wel direct werkt op zowel Android als iOS en voor een Native app moet je hier twee aparte apps voor bouwen.

• Mobile apps
    Een mobile app is een soort applicatiesoftware die is ontworpen om te draaien op een mobiel apparaat, zoals een smartphone of een tabletcomputer. Mobiele applicaties dienen vaak om gebruikers te voorzien van soortgelijke diensten als die welke op pc's worden gebruikt.
  • Native app
    Een native app kan gebruikmaken van de camera, GPS, meldingen en andere functionaliteiten van het apparaat. Ook kunnen apps complexere berekeningen maken waardoor ze sneller zijn en meer mogelijkheden hebben. Ook kunnen ze pushberichten versturen.

• Webapps
    Een webapp is een programma dat draait op een webserver. Vaak wordt een webapp geschreven in HTML. Deze kan je vergelijken met een mobiel geoptimaliseerde website. De app is in sommige gevallen te downloaden middels een pictogram, welke je vervolgens op het mobiele device kan installeren.
Benieuwd naar wat apps voor jou kunnen betekenen?

Meer informatie over applicaties