Business Intelligence

Wat is de toekomst van Business Intelligence?

De toekomst van Business Intelligence (BI) ziet er heel goed uit. En zal ook altijd waardevol blijven. Dit komt omdat datagedreven organisaties klantreacties kunnen voorspellen en hier sale gerelateerd op in kunnen spelen. In de toekomst zal het BI en analyse worden, ook wel augmented analytics, waarbij machine learning in de software wordt ingebakken en gebruikers bij hun vragen naar de gegevens zal leiden.

De combinaties in deze softwareplatforms zullen elke functie afzonderlijk krachtiger en waardevoller maken voor de organisaties die ze gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een betere prognose voor de verkopen van volgend jaar voor voorspellen.

Aan de hand van bedrijfsanalyses kan er ook een ‘wat-als-mogelijkheid’ toe worden gevoegd. Op deze manier kan je wat zou er gebeuren als we deed X in plaats van Y. Softwaremakers zijn op weg om applicaties te ontwikkelen die deze functies binnen een enkele applicaties bieden in plaats van ze via meerdere platforms te leveren, zoals nu het geval is. Nu levert het systeem meer waardevolle aanbevelingen. Business Intelligence maakt de besluitvormer efficiënter, krachtiger en nauwkeuriger.

Organisaties die tegen 2020 gebruikers toegang bieden tot een samengestelde catalogus van interne en externe gegevens kunnen in de toekomst tweemaal zoveel bedrijfswaarde behalen uit analyse-investeringen dan organisaties die dat niet doen. Er is behoefte aan rapportage, maar rapporteren alleen is niet voldoende. Als je alleen maar rapporteert, loop je al een achterstand. Tenzij je rapportage slim en flexibel is, loopt je achter.

Voorkom dat je achter blijft en neem samen met ons een slimme weg vooruit.

Benieuwd naar wat Business Intelligence voor jou kan betekenen?