Terugblik: DataVisuals InSights Event op 14 maart

Data Visual header LP3

Op 14 maart 2024 kwamen veel geïnteresseerden samen in het prachtige kasteel ‘De Oosterhof’ tijdens het InSights event. Deze dag stond in het teken van kennisdeling over de trends in data en AI, wat de NIS2-regelgeving voor organisaties kan betekenen en hoe Microsoft en DataVisual hierin kunnen voorzien.

Erwin Lensink, directeur van DataVisual, opende de dag met een warm welkom en deelde zijn visie van het bedrijf, "Know Care Grow". Het is van belang om onze klanten en hun doelen te kennen, IT-processen te vereenvoudigen en zo de groei van de organisatie te ondersteunen. De dag stond in het teken van technologische vooruitgang, innovatie en de nieuwste regels en wetten, met speciale aandacht voor Azure, Zero Trust en het bewustzijn rondom IT-veiligheid.

Bekijk de after movie

De key take-aways:

17x

NIS2: “17x zoveel bedrijven moeten voldoen in Nederland”

Mensen staan centraal

AI: “mensen staan altijd centraal in de interactie met AI”

Know Care Grow

Know Care Grow. DataVisual’s visie: hoe wij de groei van klanten ondersteunen

Collage datavisual nis2 event groter 3

NIS2: Versterking van de cyberweerbaarheid – Bart Mommers

Bart Mommers van Ingram Micro sprak over NIS2, de nieuwe Europese cybersecurity richtlijn, geïntroduceerd vanwege toenemende cyberdreigingen. Hij gebruikte nieuwswaardige ransomware-aanvallen van de afgelopen tijd als voorbeeld om de noodzaak van NIS2 te onderstrepen. Volgens Bart doet, met 48% van de bedrijven als doelwit van cybercrime, de grootte van een organisatie er niet meer toe. Ook kleinere organisaties vallen ten prooi. NIS2 geldt voor veel meer sectoren en bedrijven dan voorheen met NIS1, met een toename van 300 naar 5000 bedrijven in Nederland. Preventie door continue monitoring, regelmatige tests en een strikt beleid omtrent veiligheid zijn van belang, naast het trainen van werknemers in het herkennen van bijvoorbeeld phishing. Dit versterkt de cyberweerbaarheid.

AI en de toekomst van technologie – Rik Hardon

Rik Hardon van Microsoft deelde hoe AI als 'copiloot' werkt in de technologische vooruitgang. Met als voorbeeld hoe Microsoft Copilot is verweven met Office en hoe dit de efficiëntie, creativiteit, snelheid verbetert en de productiviteit verhoogt. Daarnaast is de vroege betrokkenheid van Microsoft bij OpenAI en de overstap naar een SaaS-model benoemd. Hij belichtte hoe snel technologische- en bedrijfstransformaties tegenwoordig gaan, met voorbeelden als de groei van Google en ChatGPT, en hoe AI nieuwe bedrijfsmodellen stimuleert, zoals bij Amazon met de benutting van klantgedrag voor het verbeteren van service. Verder ging hij in op AI die menselijke denkprocessen nabootst, de rol van emotie, en de integratie in AI-leermodellen. Hier lag de nadruk op dat mensen altijd centraal staan in de interactie met AI, en dat AI niet bedoeld is om banen te vervangen.

De presentatie werd afgesloten met enkele praktijkvoorbeelden van AI-toepassingen, zoals AccuWeather's weersvoorspellingen, het realiseren van 80% kostenbesparingen door het inzetten van IoT en AI in implementatieprocessen, en verbeteringen in bedrijfsprocessen zoals offerte- en contractbeheer.

Hoe beïnvloeden data, AI en NIS jouw organisatie?

Het DataVisual InSights event 2024 heeft ons nieuwe inzichten gegeven in NIS2 en AI. Deze benadrukken de invloed van deze richtlijn en technologie op toekomstige beveiliging en bedrijfsgroei. De presentatie van Peter Bosz van PSV toonde aan hoe AI en data steeds belangrijker worden op het voetbalveld.

Kennis, zorg en groei, ofwel ‘Know Care Grow’, de visie van DataVisual, kwamen samen op deze dag. DataVisual InSights 2024 voorzag de deelnemers van essentiële informatie voor hun IT- en cybersecuritystrategie. Wij staan klaar om u te adviseren en samen te kijken naar een toekomst waarin AI en het voldoen aan NIS2 centraal staan.

Wilt u naar aanleiding van deze onderwerpen vrijblijvend met ons in gesprek? Neem contact op met DataVisual via sales@datavisual.nl of telefonisch via 0547 - 380 777.